Selkäkuntoutus kiropraktiikka
 
Etusivu
Kiropraktiikka
Kiropraktinen hoito
Kiropraktikon vastaanotolla
Kuntoutus
Yhteydenotot ja ilmoittautumiset
Kotihoito-ohjeet
Uudelle asiakkaalle
Julkaisuja
Linkit
In English

Varaa aika

Lisätietoja

Malmin Terveystalo
Espoon Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Järvenpään Aava Lääkärikeskus

Jani Mikkonen DC, BSc(Hons)
0400-467324
jani (at) selkakuntoutus.fi
kiropraktikko

 

Iskias-kipu

Ihmiset kuvaavat yleensä iskias-kipua (=lonkkahermokipua) jalkaan säteilevä kipuna, joka on jatkuva, terävä ja tavallisimmin tuntuu voimakkaasti. Kipuun voi liittyä alaraajassa tuntuvia erilaisia oireita, kuten puutumisia, pistelyä, ihon tuntomuutoksia ja / tai lihasheikkoutta.

Suomen kansankielessä iskias-kipu voi olla synonyymi kaikelle kivulle, joka tuntuu pakaroissa, reisissä, polvissa, säärissä, nilkoissa tai jalkaterissä. Osittain tämä kielikukkanen pitää paikkansa, koska iskias-hermoperäinen kipu voi tuntua alaraajoissa erilaisina oireina. Todellisuudessa kuitenkin alle viisi prosenttia kaikista alaraajaoireista johtuu iskias-hermon ärsytystilassa. Iskias-kipu on määritelty oikein esimerkiksi Nykysuomen sanakirjassa, joka kertoo sen tarkoittavan lonkkahermokipua (=iskias-kipua) - EI alaraajaoireita.

Iskias-hermo on kehon pisin ja paksuin hermo ja se vastaa takareiden, pohkeen ja jalkaterän lihaksien ja melkein koko alaraajan ihon hermotttamisesta. Johtuen hermon muodostumisesta useammasta ristiluun ja lannerangan nikamanvälistä, pitkästä reitistä ja moninaisista tehtävistä sen ärsytystilaan voi vaikuttaa moni tekijä sen matkalla. Iskias-hermon todellinen ärsytys voi johtua muun muassa lannerangan välilevyn pullistumasta, selkäydinkanavan ahtaudesta, välilevyn edistyneestä rappeumasta, nikamansiirtymästä, piriformis- tai hamstring-syndroomasta. Muita jalkaoireita tuottavia paljon tavallisempia ei-lonkkahermoperäisiä syitä ovat alaselän nikamaperäiset vaivat, SI-nivelen toimintahäiriö, pakara- ja reisilihasperäiset heijastekivut jne.

Erilaisien vaivojen ja oireiden syyt ja esiintyminen ovat aina yksilöllisiä. Tästä johtuen tutkimus, hoito ja hoito-ohjeet tehdään jokaiselle asiakkaalle hänen yksilöllisen tilansa mukaan. Tarkka tutkimus, yksilöllinen hoito ja hoito-ohjeet tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Syihin vaikuttaminen toimii oireiden hoidon lisäksi pitemmällä aikavälillä ehkäisten vaivan uusiutumista. Vastaan mielelläni kysymyksiin vaivastasi, vaikkakin syyn määritys ja hoitosuunnitelma vaativat aina henkilökohtaisen haastattelun ja tutkimuksen.

Valitse alue, jossa vaivasi ilmenee:

Yhteystiedot

Espooseen:
Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Länsituulentie 1 A, 2 krs. 02100 Espoo
Vastaanotto tiistai aamupäivisin ja torstai iltaisin.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Järvenpään Aava Lääkärikeskus
Myllytie 1 A, 04400 Järvenpää
Vastaanotto maanantai, keskiviikkona ja perjantai.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Helsingin Malmille:
Malmin Terveystalo
Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki
Vastaanotto maanantai iltapäivä, keskiviikko iltapäivä ja torstai aamupäivä.
Ajanvaraus numerosta 030 6000
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

© Jani Mikkonen 2011
Kiropraktikko (TEO)

Copyrighted material.