Raskauteen liittyvä selän ja lantion alueen kipu

Raskauden aikaiset selän ja lantion alueen kivut ovat hyvin yleisiä. Eri tutkimuksien mukaan noin 60 %:lla raskaana olevista naisista kärsii selkäkivusta raskauden aikana. Eniten selkäkipu esiintyy toisella ja kolmannella kolmanneksella. Synnytyksen jälkeen kivut tavallisesti vähenevät ja loppuvat itsestään.

Kivun yleisyyteen vaikuttavat kehon painopisteen ja hormonaaliset muutokset. Hormonaaliset muutokset tekevät kehoa tukevasta sidekudoksesta vähemmän tukevaa. Eli painopiste siirtyy enemmän eteen, paino lisääntyy ja tukea on vähemmän selällä ja lantiolla, jotka joutuvat kompensoimaan painopisteen siirtymisen ja lisääntyneen painon. Kivulle altistavia tekijöitä ovat aikaisemmat selkäkivut, aikaisemmat selkäkivut raskauden aikana ja alaselkäkipu kuukautisten aikana.


Kysymyksiä & vastauksia / Questions & answers

Tällä sivulla ei ole vielä yhtään kysymystä.

Lähetä uusi kysymys / Submit new question

Nimi tai nimimerkki / Name or pen name *

 

Sähköpostiosoite / E-mail:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista / Your e-mail address will not be not published
 

Kysymys tai palaute / Question or feedback

Ohjeet kysymiselle

Henkilökohtainen diagnoosi ja hoitosuunnitelma vaativat aina oman haastattelun ja tutkimuksen, joten voin vastata vain yleisiin kysymyksiin kyseessä olevan vaivan ja sairauden oireista ja hoidosta. Kysymykset on hyvä pitää lyhyinä ja selkeinä ja kysyä vain yhtä asiaa kerrallaan. Voit myös kommentoida, antaa palautetta ja rakentavaa kritiikkiä. Vastaan mahdollisuuksieni mukaan.

 
 

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Ajanvaraus Helsinki
http://selkakuntoutus.fi/varaa-aika/
tai 044 7067773

Uudelle asiakkaalle tietoa käytännön asioista