Akuutti kierokaula (niskan noidannuoli)

Akuutti kierokaula eli torticollis acutan perusoiretta ihmiset kuvaavat pään jäämisenä epätavalliseen asentoon. Pakkoasentoon liittyy tavallisimmin kipua ja pään suoristaminen aiheuttaa lisää kipua. Tila syntyy tavallisimmin harmittomassa päivittäisessä toimessa kuten esim. hiusten kuivauksessa, pään nopeassa kääntämisessä sivulle tms. Tilaa kutsutaan myös niskan noidannuoleksi.

Kierokaulan oireet syntyvät kun niskan pikkunivelet, jotka säätelevät selän liikettä, eivät liiku normaalisti ja ympäröivät lihakset jäävät spasmiin. Kierokaulan syntyä selitetään nivelten liikehäiriönä, joka aiheuttaa lihasten tahdottoman supistumisen eli suojaspasmin.


Tarkka diagnoosi sekä yksilöllinen hoito ja kokonaisvaltainen kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireisiin ja syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Ensimmäisen hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 80 euroa.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon. Nettiajanvaraus alla olevan linkin kautta 24/7.


Vastaanotot kiropraktikko Jani Mikkonen maanantai-perjantai.
Lue lisää Jani Mikkonen
Puhelinajanvaraus 044-7067773

Vastaanotot kiropraktikko Emma Honkonen tiistai ja perjantai.
Lue lisää Emma Honkonen
Puhelinajanvaraus 041-5179092.

© Jani Mikkonen