Palvelut

Käsillä tehtävä hoito – manipulaatio-, mobilisaatio-, ja erilaiset pehmytkudostekniikat

Kiropraktikkona olen erikoistunut diagnosoimaan, hoitamaan, kuntouttamaan ja ennaltaehkäisemään pääasiallisesti tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja -sairauksia.  Koulutukseni tapahtui viisi vuotta kestävissä yliopisto-opinnoissa (University of Glamorgan, UK), joista valmistuin vuonna 2007. Kiropraktikon peruskoulutus on manuaalisista terapioista eli käsillä tehtävistä hoidoista akateemisesti pisin, laajin ja korkeatasoisin.

Kiropraktiikasta voit lukea lisää Terveyskirjastoon kirjoittamastani artikkelista tästä linkistä.

Neurologinen kuntoutus

Olen erikoistunut Yhdysvaltojen kliinisen neurologian erikoistumisopinnoissa (Carrick Institute  of Graduate Studies, US), jotka tarjoavat viimeisintä konservatiivisen hoidon tietotaitoa erilaisten pitkäaikaisten tuki- ja liikuntaelin- ja neurologisten sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa.

Neurologisella kuntoutuksella voidaan hoitaa sekä pitkäaikaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia, joiden aikaisempi hoitovaste on ollut vaatimaton sekä varsinaisia neurologisia sairauksia ja niiden oireita. Tutkimus ja hoito keskittyvät erityisesti yksilöllisen toimintakyvyn tutkimiseen, ylläpitämiseen ja parantamiseen. Pääsääntöisesti keskitytään tasapaino-, näkö-, kuulo- ja tuntoaistien toimintaan, hengitykseen, autonomisen hermoston toiminnan tasapainottamiseen, koordinaation parantamiseen ja lihastonuksen normalisoimiseen. Luonnollisesti neurologisissa sairauksissa tämän tyyppinen konservatiivinen hoito ja säännöllinen lääkehoito ja muu lääketieteellinen hoito eivät sulje toisiaan pois.

Tavallisimpia sairauksia, joiden hoidossa ja kuntoutuksessa kliinistä neurologiaa tavallisimmin käytetään:

  • Huimaus
  • Kroonistunut kipu
  • Neurologisiin sairauksiin liittyvä kivun ja toimintakyvyn hoito
  • Migreeni
  • Erilaiset liikehäiriösairaudet, kuten esim. dystoniat, Parkinsonin tauti jne.
  • Tinnitus
  • Aivotärähdyksen jälkioireet
  • MS-tautin oireet

Ohjaus ja neuvonta

Elintapamuutoksissa edistetään yleistä terveydentilaa mm. ravinnon, liikuntatottumusten, stressinhallinnan kautta tukemaan hoitovastetta ja tuloksien pysyvyyttä.

Akupunktio

Käytän lisähoitona länsimaista akupunktiota, jossa tavoite on tukea vähentää lihasjännitystä, hoitaa kipua ja lisätä hoidettavan alueen verenkiertoa.

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM)

IASTM tarkoittaa erilaisia sidekudoksiin kohdistuvia tekniikoita hoitoon suunniteluilla apuvälineillä. Hoitomuoto sopii hyvin erityisesti paljon sidekudosta sisältävien kehonosien, kuten esim. akillesjänteen, plantaarifaskian ja /tai olkapään hoitamiseen.