Palvelut

Kiropraktiikka

Kiropraktikkona olen erikoistunut diagnosoimaan, hoitamaan, kuntouttamaan ja ennaltaehkäisemään pääasiallisesti tuki- ja liikuntaelinvaivoja ja -sairauksia.  Koulutukseni tapahtui viisi vuotta kestävissä yliopisto-opinnoissa (University of Glamorgan, UK), joista valmistuin vuonna 2007. Kiropraktikon peruskoulutus on manuaalisista terapioista akateemisesti vaativin, laajin ja korkeatasoisin. Kiropraktiikka sisältää pääasiallisesti manuaalista (käsillä tapahtuvaa) terapiaa, kuntoutusta ja elämäntapaohjausta.

Kiropraktiikasta voit lukea lisää Terveyskirjastoon kirjoittamastani artikkelista tästä linkistä.

Neurologinen kuntoutus

Olen erikoistunut Yhdysvaltojen kiropraktikoille tarkoitetuissa neurologian erikoistumisopinnoissa (Carrick Institute  of Graduate Studies, US), jotka tarjoavat viimeisintä konservatiivisen hoidon tietotaitoa erilaisten pitkäaikaisten tuki- ja liikuntaelin- ja neurologisten sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa.  Neurologisella kuntoutuksella voidaan hoitaa sekä pitkäaikaisia tuki- ja liikuntaelinsairauksia, joiden aikaisempi hoitovaste on ollut vaatimaton sekä varsinaisia neurologisia sairauksia ja niiden oireita. Tutkimus ja hoito keskittyvät erityisesti yksilöllisen toimintakyvyn tutkimiseen, ylläpitämiseen ja parantamiseen. Pääsääntöisesti keskitytään tasapaino-, näkö-, kuulo- ja tuntoaistien toimintaan, hengitykseen, autonomisen hermoston toiminnan tasapainottamiseen, koordinaation parantamiseen ja lihastonuksen normalisoimiseen. Elintapamuutoksissa edistetään yleistä terveydentilaa mm. ravinnon, liikuntatottumusten, stressinhallinnan kautta tukemaan hoitovastetta ja tuloksien pysyvyyttä. Luonnollisesti neurologisissa sairauksissa tämän tyyppinen konservatiivinen hoito ja säännöllinen lääkehoito ja muu lääketieteellinen hoito eivät sulje toisiaan pois.

Tavallisimpia sairauksia, joiden hoidossa ja kuntoutuksessa toiminnallista neurologiaa tavallisimmin käytetään:

  • Huimaus
  • Kroonistunut kipu
  • Neurologisiin sairauksiin liittyvä kivun ja toimintakyvyn hoito
  • Tuntomuutokset
  • Tasapainohäiriöt
  • Migreeni
  • Erilaiset liikehäiriösairaudet, kuten esim. dystoniat, Parkinsonin tauti jne.
  • Tinnitus
  • Aivotärähdyksen jälkioireet
  • MS-tautin oireet

Akupunktio

Käytän lisähoitona länsimaista akupunktiota, jossa tavoite on tukea hoidon rentouttavaa vaikutusta, vähentää kipua ja lisätä hoidettavan alueen verenkiertoa.

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization (IASTM)

IASTM tarkoittaa erilaisia sidekudoksiin kohdistuvia tekniikoita hoitoon suunniteluilla metallisilla instrumenteilla. Hoitomuoto sopii hyvin erityisesti paljon sidekudosta sisältävien kehonosien, kuten esim. akillesjänteen, plantaarifaskian ja /tai olkapään hoitamiseen.