Raskauteen liittyvä selän ja lantion alueen kipu

Raskauden aikaiset selän ja lantion alueen kivut ovat hyvin yleisiä. Eri tutkimuksien mukaan noin 60 %:lla raskaana olevista naisista kärsii selkäkivusta raskauden aikana. Eniten selkäkipu esiintyy toisella ja kolmannella kolmanneksella. Synnytyksen jälkeen kivut tavallisesti vähenevät ja loppuvat itsestään.

Kivun yleisyyteen vaikuttavat kehon painopisteen ja hormonaaliset muutokset. Hormonaaliset muutokset tekevät kehoa tukevasta sidekudoksesta vähemmän tukevaa. Eli painopiste siirtyy enemmän eteen, paino lisääntyy ja tukea on vähemmän selällä ja lantiolla, jotka joutuvat kompensoimaan painopisteen siirtymisen ja lisääntyneen painon. Kivulle altistavia tekijöitä ovat aikaisemmat selkäkivut, aikaisemmat selkäkivut raskauden aikana ja alaselkäkipu kuukautisten aikana.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä loppuvuoden 2019 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!