Yliliikkuvuus

Yliliikkuvuus jaetaan hyvänlaatuiseen, jossa osa nivelistä on yliliikkuvia tai tietyn sairauden aiheuttamaan huonolaatuiseen, jossa yliliikkuvuus vaikuttaa koko kehoon merkittävästi ja siihen liittyy sekä ihon että muiden kudosten venyvyys.  Suurin osa yliliikkuvuustiloista on lieviä ja ne niitä ei varsinaisesti lueta kuuluviksi erilaisiin yliliikkuvuussairauksiin, joita ovat esimerkiksi Ehlers-Dahlosin ja Marfanin oireyhtymä,

Yliliikkuvuus oireilee tavallisesti erilaisia pitkäaikaisina tai jatkuvasti palaavina kipuina. Yliliikkuvuuden kanssa perusongelma on sidekudoksen ja syvien lihaksien vähentyneeseen tukeen, jotka johtavat erityisesti pinnallisien lihaksien jatkuvaan ylimääräiseen aktivoitumiseen. Lisääntynyt aktivoitumisen aiheuttama rasitus johtaa lihasjännitykseen yliliikkuvissa kehon osissa. Jatkuva lihasjännitys aiheuttaa nivelien toiminnanhäiriöitä ja on tavallista, että erittäin liikkuvasta kehossa on hyvin jäykkiä yksittäisiä niveliä, jotka oireilevat. Yliliikkuvuus myös altistaa erilaisille loukkaantumisille, kuten virheliikkeille, huonolle koordinatiolle, venähdyksille, revähdyksille ja ääritapauksissa nivelen sijoiltaan menoille.

Yliliikkuvuus johtuu tavallisimmin perinnöllisestä sidekudoksen rakenteesta, joka on rakentunut poikkeuksellisen venyväksi tukiominaisuuden kustannuksella. Varsinkin hyvälaatuisella yliliikkuvuudella on taipumus vähentyä pikkuhiljaa iän myötä, kun kehomme luonnollisesti muuttuu vähemmän liikkuvaksi.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä loppuvuoden 2019 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!