Severin tauti

Severin tauti eli kantapään apofysiitti on 7-12 vuotiaiden lapsilla esiintyvä sairaus, jossa oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin akillesjänteen tendiniitissä, jossa kipu akillesjänteessä alkaa rasituksen aikana.

Useimmiten oireet liittyvät lasten kasvupyrähdykseen ja menevät tavallisimmin ohitse itsekseen liikuntaan väliaikaisesti vähentämällä. Pitempiaikaisia, liikkumista rajoittavia ja elämää haittaavia tiloja voidaan hyvin hoitaa samaan tapaan kuin aikuistenkin akillesjännevaivoja.

Oireet johtuvat kantaluun nopeasta kasvusta verrattuna nilkan lihaksiin ja sidekudoksiin, jolloin ne joutuvat venytykseen ja tuottavat kipua. Tilan syy on samantapainen kuin säärien kasvikivut. Erilaiset nilkka- ja jalkaterän toimintahäiriöt, liikerajoitteet ja virheasennot voivat altistaa tilan syntyyn. Yleensä tilaan liittyy myös eriasteisia koko alaraajan ja lantion toiminnallisia muutoksia.


Tarkka diagnoosi sekä yksilöllinen hoito ja kokonaisvaltainen kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireisiin ja syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Ensimmäisen hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 80 euroa.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon. Nettiajanvaraus alla olevan linkin kautta 24/7.


Vastaanotot kiropraktikko Jani Mikkonen maanantai-perjantai.
Lue lisää Jani Mikkonen
Puhelinajanvaraus 044-7067773

Vastaanotot kiropraktikko Emma Honkonen tiistai ja perjantai.
Lue lisää Emma Honkonen
Puhelinajanvaraus 041-5179092.

© Jani Mikkonen