Alaselkäkipu

Alaselkäkipu on tavallisin oire vastaanotolla. Ihmiset kuvaavat alaselän kipua hyvin moninaisesti: Se voi olla jatkuvaa, ajoittaista tai liittyä tiettyyn asentoon tai liikkeeseen. Se voi tuntua särkynä, tylppänä-, terävänä-,sähköiskumaisena- tai jäytävänäkipuna. Se voi olla vaikeasti / helposti paikallistettavaa, tuntua syvällä / pinnalla, olla lievää / voimakasta. Periaatteessa tavallisimpia muuttujia ovat sen jatkuminen ajallisesti, kivun sijainti, kivun tyyppi, kivun voimakkuus, muut kipuun liittyvät oireet ja sen vaikuttaminen päivittäiseen elämään.

Kipua määritellään nykypäivänä tavallisimmin Kansainvälisen kipuyhdistyksen määritelmällä, jossa “kipu on epämiellyttävä sensorinen ja emotionaalinen kokemus, joka liittyy tapahtuneeseen tai mahdolliseen kudosvaurioon tai jota kuvataan kudosvaurion käsittein”. Huomioitavaa tässä määritelmässä on sen painottaminen kipua yksilöllisenä epämiellyttävänä kokemuksena, johon vaikuttavat sekä keho että mieli.

Alle kolme kuukautta jatkunut alaselkäkipu johtuu tavallisimmin erilaisista kehon tekijöistä, kuten nivelten toimintahäiriöistä, lihaksista, sidekudoksesta, välilevyistä jne. Pitempään jatkuneessa ja säännöllisin välein uusituvassa kivussa on tavallisimmin myös erilaisia psykologisia-, sosiaalisia- ja elintapatekijöitä mukana aiheuttamassa kivun jatkumisen. Alaselkäkipu on tavallisimmin parhaiten hoidettavissa, kun sitä hoidetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!