Pakaroiden kipu ja jäykkyys

Pakaroiden oireet ovat hyvin tavallisia. Pakaralihakset harvemmin yksinään tuottavat kipua paria päivää kauemmin. Tavallisimmin pitempiaikaiset pakarakivut liittyvät alueen nivelien, kuten alaselän, SI-nivelen tai lonkkanivelen toimintahäiriöihin. Muita tavallisia syitä pakaroiden alueen jatkuviin oireisiin ovat sidekudoksen jäykkyys, lonkan kulumamuutokset ja/ tai limapussin ärsytystilat.

Lyhytaikaisissa pakarakivuissa ihmiset kertovat tavallisimmin liikkuneensa sen verran, että seurauksena on rasituksen jälkeinen viivästynyt lihaskipu. Tällöin kipu on paikallista särkyä ja pakarat ovat hellänä pari päivää.

Pitempiaikaisissa vaivoissa pakaralihaksista oireita tuottavat tavallisimmin päällimmäiset ja suurimmat lihakset: iso pakaralihas (m. gluteus maximus), keskimmäinen pakaralihas (m. gluteus medius) ja pieni pakaralihas (m. gluteus minimus). Ne voivat tuottaa yhdessä tai erikseen erilaisia säteileviä oireita aina jalkaterään asti. Usein säteileväkipu on vaikea paikantaa, vaihtelee ja voi tuntua myös erilaisina muina tuntemuksina, kuten puutumisena. Päällimmäisten pakaralihaksien alla sijaitsee lisäksi useita pienempiä pakaralihaksia, jotka voivat tuottaa myös erilaisia säteileviä oireita. Kuuluisin näistä on varmasti päärynälihas (m. piriformis).

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!