Lihaskipu

Lihaskipu on varmasti tuttu meille kaikille. Tavallisimmin lihaskipu tulee reippaasta liikunnasta. Lihaskipu tuntuu yleensä särkynä ja jomotuksena. Se voi liittyä tiettyyn liikkeeseen ja tuntua myös levossa. Lihaskivulle on tyypillistä myös sen nopea vaihtelu – se vaihtelee yleensä tunneittain ja voi lisääntyä ja lievittyä välillä hyvinkin lyhyellä aikavälillä. Yleensä ihmiset pystyvät myös paikallistamaan kivun sormellaan tarkasti oikealle alueelle. Koskettaessa voi yleensä itse toistaa kivun ja arkuuden. Kevyt liikuttelu, liikunta, sauna, lämmin- tai kylmähaude ja muut kotikonstit yleensä auttavat varsin hyvin lyhytaikaisen kivun hoidossa.

Lihaskipua on erittäin haastava erottaa esimerkiksi sidekudoskivusta. Yleensä nämä tapahtuvat yhtäaikaa, koska lihakset muodostavat toiminnallisen kokonaisuuden sidekudoksen ja nivelien kanssa. Toiminnallinen kokonaisuus tarkoittaa, että ne toimivat saumattomassa yhteistyössä. Lihas liikuttaa, sidekudos tukee ja yhdistää ja nivelet muodostavat liikkeelle suunnan ja liikelaajuuden. Näin esimerkiksi nivelen toimintahäiriöön vaikuttaa myös enemmän tai vähemmän myös lihas- ja sidekudos. Luonnollisesti liikettä koordinoi, säätelee ja ohjaa hermosto, jonka toiminnalliset häiriöt näkyvät hyvin selvästi lihastasolla.

Yleensä suosittelen erilaisissa lihaskivuissa tulemaan vastaanotolle, jos samankaltainen kipu aina palaa ja/ tai kipu on jatkunut yli kolme päivää lieventymättä. Toistuvan kivun ei pitäisi kuulua elämäämme.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!