Rintakehän kipu

Rintakehän muodostavat luiset rintalasta ja kylkiluut.  Rintakehän toimintaan osallistuvat lihakset ovat samat, jotka pääsääntöisesti saavat aikaan hengityksen. Pääasialliset hengityslihakset ovat kylkivälilihakset, pallea ja kaulan lihakset. Rintakehän pääasiallinen tehtävä on mahdollistaa hengityksen liike ja suojata rintaontelon sisällä sijaitsevia keuhkoja ja sisäelimiä.

Ihmiset kuvaavat oireita tavallisesti kipuna ja rajoituksen tunteena liittyen hengitykseen tai tiettyyn liikkeeseen. Tavallisimmin oireet estävät ihmistä liikkumasta täysipainoisesti, koska hengityksen voimistuminen saa aikaan oireiden pahentumisen. Kipu voi olla terävää tietyssä kohdassa tai sitten epämääräistä ja vaihtelevaa paineen tunnetta esimerkiksi rintalastan alueella.

On hyvin tavallista, että rintakehän alueen vaivoissa keskiselkä on myös toiminnallisesti jäykkä ja siinä voi olla havaittavissa erilaisia virheasentoja, kuten skolioosia tms. Rintakehän alueen vaivoihin liittyvät myös suoraan asentotottumukset, joista kaikkein tavallisimmin kumara keskiselkä ja hartioiden kääntyminen eteen rajoittaa mekaanisesti hengitystä ja sitä kautta rintakehän toimintaa.

Rintakehän alueen oireet voivat johtua monista erilaisista tekijöistä. Tavallisimpia ovat keskiselän toimintahäiriöt ja virheasennot, venähdykset, onnettomuudet ja hengityksen erilaiset toiminnalliset häiriöt. Hengityksen toiminnallisista häiriöistä tavallisin on pinnallinen hengitys, joka johtuu tavallisimmin huonoista hengitystottumuksista, toiminnallisista häiriöistä tai erilaisista sairauksista, kuten astmasta.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!