Rintarangan (keskiselän) kipu

Rintarangan kipuja ihmiset kuvaavat yleensä joko pistemäiseksi kivuksi tai kivuksi tietyllä alueella. Kipu voi tuntua vihlovana, särkynä tai terävänä kipuna. Rintarangan alueen kipu voi tuntua myös selän ja kylkiluiden kiinnityskohdassa, lapaluiden tai kylkiluiden alueella. Tavallisesti se tuntuu enemmän toisella puolella.

Jos keskiselkä on todella jumissa, ihmiset voivat kertoa sen vaikuttavan sisäänhengitykseen rajoittavasti. Keskiselän kiputiloihin liittyy myös tavallisesti niska-hartia- ja / tai alaselän alueen oireita, kuten epätavallista väsymistä ja särkyä.

Tavallisin syy löytyy keskiselän fasettinivelistä. Kansankielinen termi tilalle on nikama- tai fasettilukko. Termi on hieman hämäävä, koska nivel on harvoin todellisuudessa kokonaan lukossa, vaikka nivelessä esiintyy liikerajoitetta ja liikkeen jäykkyyttä. Tila harvemmin on puhtaasti nikamaperäinen, koska keskiselän liikelaajuuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten luuston synnynnäinen rakenne, luonnolliseen ikääntymiseen liittyvät tekijät, nivelkapselin rakenne, ympäröivien pehmytkudosten tila ja mahdolliset nivelen ärsytystilat.

Keskiselän liikkeelle on tyypillistä pienempi liikelaajuus kuin kaula- ja lannerangalle. Liikettä rajoittavat kylkiluiden kiinnittyminen selkään ja sisäelimet. Pienemmän liikkeen ansiosta välilevytyrät keskiselässä ovat erittäin harvinaisia.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!