Säteilevä kipu ja heijastekipu yläkehossa

Ihmiset kuvaavat tavallisesti säteilevää (=heijaste) tuntemuksia sanoilla, että esimerkiksi kyynärvarressa ja kädessä tuntuu epätavallista puutumista, pistelyä ja kipu, joka ei voi paikantaa yhtä helposti lihaskivun tavoin yhteen pistemäiseen paikkaan.

Säteilevä kipu myös muuttaa muotoaan jatkuvasti ja tuottaa erilaisten oireiden lisäksi epämääräistä paineen tunnetta. Säteilevää kipua voi esiintyä koko kehon alueella ja tavanomaisesti yläkehon alueella säteilevä kipu tuottaa heijastetta lapaluista alas yläraajaan, olkapäistä alas yläraajaan, niska-hartia-alueelta olkapäihinin, yläraajoihin tai päähän ja keskiselästä vaivakohdan ympäristöön.

Vastaanotolla yleisin virhekäsitys on säteilevän kivun ja muiden oireiden johtuminen hermon puristustilasta. Näin voi olla, mutta ääreishermon pinnetilat muodostavat vain pienen osan kaikista säteilevistä oireista yläkehon alueella. Säteilevä oire voi johtua mistä tahansa selän rakenteesta, kuten nivelestä, lihaksesta, sidekudoksesta tai nivelkapselista jne.

Myös sisäelimet voivat tuottaa heijastekipua, joka tuntuu tuki- ja liikuntaelinperäisestä poiketen tavallisesti jatkuvana, voimakkaana ja tarkasti tietylle alueelle rajautuneena. Sisäelinperäinen kipu on myös kohtuullisen harvinainen.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!