Lonkan limapussin tulehdus eli bursiitti

Lonkan limapussit sijaitsevat reisiluun ison sarvennoisen alueella, joka on reisiluun yläpäässä oleva luu-uloke sivulle. Limapussit ovat nesteen täyttämiä pieniä pusseja, joiden päätehtävä on vähentää lihaksien, luiden ja jänteiden välistä kitkaa ja hankausta liikkeessä ja tasata rasitusta erilaisissa asennoissa.

Limapussin oiree tuntuvat tavallisesti paikallisena ja voimakkaana kipuna lonkan ulkosyrjän alueella. Oireet yleensä pahenevat rasituksessa. Oireet ovat hyvin samankaltaisia kuin erilaissa lihas- ja nivelperäisissä tiloissa, mutta tavallisimmin pistävämpiä ja huomattavasti paikallisempia.  Portaiden nousu voi erityisesti ärsyttää vaivaa. Limapussin oireisiin ei kuulu säteilevä kipu. Säteilevä kipua johtuu muista syistä, kuten tavallisimmin lihaksista ja nivelistä.

Tavallisin limapussin tulehduksen aiheuttaja on mekaaninen rasitus, joka johtuu tavallisimmin alaselän, lantion ja alaraajan alueen nivelten tai lihaksien virheasennoista ja/ tai toiminnallisista häiriöistä. Varsinaiset lonkan ja pakaran nivelpussin tulehdukset ovat harvinaisia ja yleensä ‘nivelpussin tulehdukset’ johtuvat mekaanisista ja toiminnallisista syistä. Yleensä hoitovaste on tavallisen hyvä ja nopea tämän tyyppisissä oireissa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!