Lonkkakipu

Lonkkakipu voi tuntua hyvin moninaisesti. Klassisesti lonkkanivelestä johtuva kipua tuntuu rasituksessa paikallisena syvällä lantion sisällä ja / tai etulantiossa heijastekipuna. Lonkkanivelen ympärillä toimivat sidekudokset ja lihakset voivat tuottaa hyvin moninaisia oireita alaselässä, nivusissa ja eri puolilla lantiota.

Lonkkakipu on tavallisimmin särkytyyppistä levossa ja rasituksessa voimakkaampaa ja pistävämpää. Erilaista päivittäiset toimet, kuten pitkällä askeleella kävely, kengännauhojen solmiminen, liikkeelle lähtö, autosta ja sängystä nouseminen ja/ tai portaiden ylösnouseminen voivat hankaloitua ja aiheuttaa kipua.

Lonkkanivelessä reisiluun pää niveltyy lonkkamaljaan. Lonkkanivel on pallonivel, mikä mahdollistaa sen vapaan liikkeen. Toisen kehon palloniveleen, olkaniveleen, verrattuna lonkkanivel joutuu kantamaan paljon enemmän rasitusta pystyasennoissa ja useimmissa päivittäisissä liikkeissä. Tästä johtuen lonkkanivelen liikelaajuus on pienempi ja sitä ympäröivät sidekudokset ja lihakset ovat huomattavasti vahvemmat kuin olkapään. Näistä rakenteellisista tekijöistä johtuen sen kipu johtuu yleisimmin iän tuomista muutoksista nivelessä sekä ympäröivissä pehmytkudoksissa.

Lonkkakipu voi johtua monista eri tekijöistä. Tekijät jaetaan synnynnäisiin ja hankittuihin. Synnynnäiset tekijät johtuvat useimmiten rakenteellisista kehityshäiriöistä. Hankituissa tekijöissä yleisimmät syyt lonkan oireisiin ovat kuluminen, rasitus, vamma, ja / tai säteilevä kipu ympäröivistä kudoksista, nivelistä tai sisäelimistä.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!