Akillestendiniitti eli akillesjännekipu

Akillesjänne on ihmisen suurin ja vahvin jänne. Akillesjänne tunnetaan myös kantajänteenä. Jänne muodostuu pohjelihaksista ja kiinnittyy kantaluuhun.

Ihmiset kuvaavat oireita tavallisesti paikallisena kipuna ja särkynä akillesjänteessä. Tavallisin kipukohta on kiinnityskohdasta kantaluuhun noin 2cm ylöspäin. Yleensä rasitus, kuten juoksu ja hypyt pahentavat oireita.

Oireet johtuvat tavallisimmin liiallisesta rasituksesta ja liikkumisesta. Erilaiset nilkka- ja jalkaterän toimintahäiriöt, liikerajoitteet ja virheasennot voivat altistaa tilan syntyyn.  Yleensä tilaan liittyy myös eriasteisia koko alaraajan ja lantion toiminnallisia muutoksia. Näistä tavallisin on nilkan toimintahäiriöt ja plantaarifaskiitti eli jalkapohjan kalvon erilaiset vaivat.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!