Jäykkä isovarvas

Jäykkä isovarvas (hallux rigidus) on isovarpaan nivelien kulumiseen ja edistyneessä tilanteessa nivelrikkoon liittyvä tila, jossa nimensä mukaisesti isovarvas menettää normaalia liikerataansa. Liikeradan vähentyminen näkyy erityisesti isovarpaan tyvinivelen ojennuksessa. Tila on toiseksi yleisin isovarpaan vaiva ns. vaivaisenluun jälkeen, jossa isovarvas kääntyy sisäänpäin. Tilat voivat liittyä myös toisiinsa.

Ihmiset kuvaavat oireita tavallisesti kipuna kävelyssä ja seisomisessa. ja toimintakyvyn vähentymisenä. Isovarvas on jalkaterän liikeketjussa tärkeä osa erityisesti kävelyn uuden askeleen ponnistusvaiheessa. Tästä johtuen isovarpaan jäykkyys näkyy periaatteessa kaikessa pystyasennossa tapahtuvassa liikkeessä. On tavallista, että ihmiset kertovat juoksua, hyppyjä ja nopeita spurtteja sisältävien lajien tulleen mahdottomaksi, koska isovarvas kipeytyy helposti ja muutenkin alaraaja tuntuu väsyvän hyvin nopeasti.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!