Kaarijalka

  • Huomattavasti harvinaisempi kuin jalkaterän kaarien mataloituminen
  • Perushaaste on painon jakaantuminen pienemmälle alueelle jalkaterässä
  • Voi altistaa muille alaraajan vaivoille

Kaarijalka (pes cavus) on toinen tavallisimmista jalkaterän asennonpoikkeamista. Se on jalkaterän mataloitumisen vastakohta ja noin kymmenen kertaa sitä harvinaisempi tila. Kaarijalka on tavallisimmin synnynnäinen. Toiminnallisesti suurin haitta on jalkaterän jäykkyys, jossa jalkaterän kimmoisuus häviää luisesta perusrakenteesta, lihaksista ja sidekudoksista.

Oirekuva

Käytännössä tämä näkyy ja tuntuu säärien, nilkan ja jalkaterän lihaskireytenä, joka tekee jalkaterän toiminnasta epätaloudellista ja rajoittunutta. Tämä johtaa jalkaterän nopeaan väsymiseen liikunnassa ja altistuksena erilaisiin lihaksien ja nivelsiteiden epätasapainotiloihin ja loukkaantumisiin.

Jalkaterän virheasennot vaikuttavat myös varpaiden, polvien, lonkkien ja alaselän virheasentoihin ja toimintahäiriöihin. Tyypillisintä kaarijalkaan liittyvää varpaiden asentovirhetta kutsutaan vasaravarpaiksi.

Hoito


Tarkka syyn selvittely, yksilöllinen hoito ja kokonaisvaltainen kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireisiin ja syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehdyn oireen syyn selvityksen, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Ensimmäisen hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 95 euroa.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon. Nettiajanvaraus alla olevan linkin kautta 24/7.


Vastaanotot kiropraktikko Jani Mikkonen maanantai-perjantai.
Lue lisää Jani Mikkonen
Puhelinajanvaraus 044-7067773

© Jani Mikkonen

Viimeksi päivitetty 24.03.2020