Kaarijalka

Kaarijalka (pes cavus) on toinen tavallisimmista jalkaterän asennonpoikkeamista. Se on jalkaterän mataloitumisen vastakohta ja noin kymmenen kertaa sitä harvinaisempi tila.

Kaarijalka on tavallisimmin synnynnäinen. Toiminnallisesti suurin haitta on jalkaterän jäykkyys, jossa jalkaterän kimmoisuus häviää luisesta perusrakenteesta, lihaksista ja sidekudoksista. Käytännössä tämä näkyy ja tuntuu säärien, nilkan ja jalkaterän lihaskireytenä, joka tekee jalkaterän toiminnasta epätaloudellista ja rajoittunutta. Tämä johtaa jalkaterän nopeaan väsymiseen liikunnassa ja altistuksena erilaisiin lihaksien ja nivelsiteiden epätasapainotiloihin ja loukkaantumisiin.

Jalkaterän virheasennot vaikuttavat myös varpaiden, polvien, lonkkien ja alaselän virheasentoihin ja toimintahäiriöihin. Tyypillisintä kaarijalkaan liittyvää varpaiden asentovirhetta kutsutaan vasaravarpaiksi.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!