Severin tauti

Severin tauti eli kantapään apofysiitti on 7-12 vuotiaiden lapsilla esiintyvä sairaus, jossa oireet ovat hyvin samankaltaiset kuin akillesjänteen tendiniitissä, jossa kipu akillesjänteessä alkaa rasituksen aikana.

Useimmiten oireet liittyvät lasten kasvupyrähdykseen ja menevät tavallisimmin ohitse itsekseen liikuntaan väliaikaisesti vähentämällä. Pitempiaikaisia, liikkumista rajoittavia ja elämää haittaavia tiloja voidaan hyvin hoitaa samaan tapaan kuin aikuistenkin akillesjännevaivoja.

Oireet johtuvat kantaluun nopeasta kasvusta verrattuna nilkan lihaksiin ja sidekudoksiin, jolloin ne joutuvat venytykseen ja tuottavat kipua. Tilan syy on samantapainen kuin säärien kasvikivut. Erilaiset nilkka- ja jalkaterän toimintahäiriöt, liikerajoitteet ja virheasennot voivat altistaa tilan syntyyn. Yleensä tilaan liittyy myös eriasteisia koko alaraajan ja lantion toiminnallisia muutoksia.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!