Hartiakipu

Anatomisesti hartiat sijaitsevat niskan ja olkapäiden välillä. Usein käytännössä puhutaan niska-hartia-alueesta, jonka kipu on yksi tavallisimmista oireista vastaanotolla. Yleensä oireisiin ja toiminnanhäiriöihin liittyvät suoraan erilaiset pää-, keskiselkä-, lapaluu- ja olkapääoireet.

Ihmiset kuvaavat oireita tavallisesti hartia-alueen kireytenä ja kipuna. Kipu voi olla äkillistä ja voimakasta tai ajoittaista ja vaihtelevaa liittyen tavallisimmin istumisen määrään. Hartialihaksien arkuus painettaessa on hyvin tavallista.

Hartioiden alueella esiintyvät kivut ovat tavallisimmin lihasperäisiä ja liittyvät erilaisiin pitkään jatkuneisiin asentoihin. Tavallisin oireilevat hartian lihakset ovat ylempi epäkäslihas (m. upper trapezius) ja lapaluun kohottajalihas (m. levator scapulae). Näiden lihaksien päätehtävä on kohottaa hartiaa, josta johtuen pitkään jatkuneissa hartiaoireissa on myös tavallista että olkapäät tuntuvat nousevan ylös ja kääntyvän eteen.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!