Jännitysniska (tension neck)

Jännitysniska eli tensio-niska on yleinen vaiva vastaanotolla.Se on hyvin samankaltainen tila kuin jännityspäänsärky, mutta nimensä mukaisesti oireilee enemmän niskan alueella.

Tavallisimmin ihmiset kuvaavat oireita niskan alueen yleisenä jumina, särkynä ja tunteena ettei veri kierrä niskan ja pään alueella tavallisesti. Tavallisia ovat myös niskan liikerajoitukset erityisesti eteen, taakse ja sivusuuntiin. Perustilannetta ihmiset kuvaavat vastaanotolla tavallisimmin yleisenä jumituksena, johon eivät juuri kotikonstit, kuten venytys ja painaminen vaikuta. On myös hyvin tavallista, että tilaan liittyy ihon herkistyminen kivulle, jolloin jo suhteellisen pieni painaminen tuottaa suhteettomasti kipua.

Tavallisimmin lyhytaikainen vaiva liittyy esimerkiksi huonossa asennossa nukkumiseen, niskan virheliikkeeseen tai yksipuoleiseen rasitukseen. Pitempiaikaiset vaivat liittyvät yleensä istumatyöhön tai muuhun yksipuoleiseen ja jatkuvaan rasitukseen, kuten esimerkiksi työasentoihin IT- työläisillä, hammaslääkäreillä, kampaajilla, siivoojilla jne. Myös psyykkinen rasitus ja stressi vaikuttavat vahvasti vaivan syntyyn ja jatkumiseen.

Usein vaivaan liittyy myös jännityspää ja/ tai niskaperäistä nsärkyä ja sen oireita. Käsioireita esiintyy vaihtelevasti ja niitä on yleensä vaikea tarkasti paikallistaa, koska oireiden intensiteetti ja paikallistuminen voivat vaihdella hyvinkin nopealla aikavälillä, joka on tyyppillistä lihasperäisille oireille.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!