Kaularangan välilevyn pullistuma

Kaularangassa välilevyn pullistuman oireet syntyvät siitä kun välilevyn pehmeä sisältö pääsee pullistumaan ja ärsyttämään hermojuurta. Tavallisia oireita ovat kipu niskan alueella ja käden jatkuva puutuminen ja / tai lihasheikkous. Kaularangan välilevyn pullistuman ennuste on alun voimakkaista oireista riippumatta hyvä; vain pieni osa ihmisistä tarvitsee leikkaushoitoa. Tavallisimpia leikkaussyitä ovat voimakas lihasheikkous ja sietämätön kipu.

Tavallisimmin välilevyn pullistuma sijaitsee nikamavälissä C5-6 tai C6-7. Tällöin välilevy usein painaa selkähermoa ja aiheuttaa säteilevää ja jatkuvaa kipua joko peukaloon, etu- tai keskisormeen. Kipu on usein voimakas ja säteilee saman puolen käteen jossa pullistuma sijaitsee. Joissain tapauksissa kipu voi olla paikallista ja voimakasta, kuten välilevyn sisäisen rakenteen ongelmissa, joissa välilevy ei paina eikä ärsytä selkähermoa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!