Jäätynyt olkapää

Jäätynyt olkapää tunnetaan suomessa myös nimillä adhesiivinen kapsuliitti ja frozen shoulder. Jäätynyt olkapää on onneksi huomattavasti harvinaisempi kuin tavalliset kiertäjäkalvosimen vaivat. Ihmiset kuvaavat tavallisesti oireita jatkuvana kipuna, jonka aikana olkanivelen liike vähenee huomattavasti.

Jäätyneen olkapään syytä ei tunneta. Tästä johtuen täsmähoitoa ei myös ole. Tavallisimmin tila kuitenkin menee ohitse itsekseen, vaikka voi jatkua muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Tilan oireet johtuvat olkanivelen nivelkapselin paksuuntumista jolloin olkanivelen liike “jäätyy” kaikkiin liikesuuntiin. Tilan alkuun voivat edeltää olkapäänalueen erilaiset vaivat, onnettomuudet ja leikkaukset. Myös diabeetikoilla tila esiintyy normaalia useammin. Jäätyneen olkapään diagnoosi tehdään oireiden perusteella ja on varsin tavallista, että alkukipuvaiheessa tila sekoitetaan kiertäjäkalvosimen vaivojen kanssa, joiden syyt ovat paremmin tunnettuja ja tilan parantumista voi tavallisimmin tehokkaasti edistää.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!