Kiertäjäkalvosimen kipu

Kiertäjäkalvosimen kipu, oireyhtymä, jännetulehdus, venähdys ja erilaiset muut vaivat ovat yleisimpiä vaivoja vastaanotolla. Kiertäjäkalvosin tarkoittaa olkaniveltä liikuttavien lihaksien jänteitä, jotka muodostavat yhdessä nivelkapselin kanssa tukevan pehmytkudososan nivelen ympärille. Olkanivel on kehon liikkuvin nivel, josta johtuen toiminnan rajoitteet ja oireet ovat aina hyvin yksilöllisiä.

Ihmiset kuvaavat yleensä kiertäjäkalvosimeen liittyviä vaivoja kipuna ja toimintarajoituksia erilaisissa olkapään liikkeissä, kuten takkia laittaessa, kurottaessa ylhäältä, rintaliivejä laitettaessa, päätetyöskentelyssä, erilaisissa liikuntalajeissa jne. Ihmiset yleensä kuvaavat toimintakyvyn rajoittumista niin, että olkapää ei yksinkertaisesti enää mene samaan asentoon kuin ennen. Toimintakyvyn rajoituksilla ja oireilla on valitettavasti taipumus vain lisääntyä ajan kuluessa.

Pitkään jatkuneissa kiertäjäkalvosimen vaivoissa syyt ja seuraukset liittyvät yleensä ryhdin huonontumiseen, niska-hartia-alueen ja yläraajan vaivoihin, kuten tenniskyynärpäähän ja rannekanavaoireyhtymään. Yökipua voi myös esiintyä. Kiertäjäkalvosimen vaivat ovat tavallisin työperäinen olkapäävaiva. Erityisesti raskaat ja yksipuoleiset ammatit, kuten rakennusala, altistavat vaivoille. Asteittainen toimintakyvyn rajoittuminen voi myös altistaa kiertäjäkalvosimen vakavammille repeämisille.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!