Olkanivelen ahtaus

Olkanivelen ahtaus on yleisin olkapään vaiva. Ihmiset kuvaavat oireita tavallisimmin jomottavana kipuna olkapään etu- ja sivuosassa. Kipu yleensä voimistuu käden tuonnissa sivulta ja edestä ylöspäin, joissa liike on myös tavallisimmin rajoittunut. On myös tavallista että kipu tuntuu levossa ja erilaisia säteilykiputyyppisiä oireita voi esiintyä olkavarressa, kyynärvarressa tai kädessä.

Tavallisimmin olkanivelen ahtaus syntyy keski-iän ylittäneille ihmisille. Oireyhtymän pääoire syntyy, kun ylempi lapalihaksen (m.supraspinatus) jänne ärsyyntyy, kun se jää olkaluun ja luisen olkalisäkkeen väliin kättä tuotaessa ylöspäin. Oireyhtymään voi johtaa moni tekijä, joista tavallisimpia on olkanivelen, ympäröivien pehmytkudoksien ja niska-hartia-lapaluualueen toiminnalliset häiriöt.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!