Huimaus

Huimauksella tarkoitetaan tunnetta tasapainon häiriintymisestä. Huimauksessa ihminen kokee, että hän tai hänen ympäristönsä on liikkeessä, vaikka liikettä ei tapahdu. Tavallisimmin huimaus on lievää ja ohimenevää ja yleensä ei johdu vakavasta sairaudesta. Huimauksen jatkuessa ihmiset kuvaavat sen lähinnä haittaavan elämän toimia ja olemista. Pitempään jatkuneelle huimaukselle on tyypillistä oireiden vaihtelu. Huonompina päivinä ihmiset kertovat perustoimien ja askareiden olevan raskaita, epävarmoja ja ajoittain mahdottomia. Olo on samalla epävarma koska ei tiedä pahentaako toimi oireita vain meneekö se loppujen lopuksi ihan hyvin. Yleensä psyykkinen stressi vielä edelleen vain pahentaa oireita.

Huimaukseen alkamiseen voi vaikuttaa useita eri tekijöitä, kuten jännityspäänsärky, migreeni, lääkitys, verenpaine, alkoholi, stressi, psyykkiset sairaudet, nesteytys, verenkierron häiriöt, perinnölliset tekijät jne.

Hyvä tasapaino edellyttää selän (nivelien, lihaksien ja sidekudoksen), sisäkorvan tasapainoelimen, silmien liikkeiden ja kohdistamisen toimivaa yhteistyötä. Näiden toimintaa aistii ja säätelee keskushermosto. Huimaus voi johtua vain yhdestä tasapainoon vaikuttavasta tekijästä tai useammasta, jolloin sitä kutsutaan monitekijäiseksi huimaukseksi.  Yleensä näissä tapauksissa esim. hyvälaatuisen asentohuimauksen hoitoon annetut harjoitteet ovat auttaneet oireissa jonkun verran, mutta eivät poistaneet oireita kokonaan. Asiaan erikoistuneen kiropraktikon hoidolla on myös mahdollista tasapainottaa keskushermoston toimintaa hoidolla ja erilaisilla harjoitteilla parantaa selän, sisäkorvan tasapainoelimien ja silmien toimintaa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle