Kaularankaperäinen päänsärky

Rankaperäinen päänsärky on yksi tavallisimmista vaivoista vastaanotolla. Tavallisesti ihmiset kertovat päänsäryn alkavan niskasta ja tuntuvan sieltä takaraivolla ja/tai ohimoiden seudulla. Kipu voi tuntua myös silmän takana. Oireet tavallisimmin pahenevat rasituksessa ja ääriliikkeissä. Niska-hartia-alueen erilaiset oireet, kuten arkuus, liittyvät myös oirekuvaan. Käsissä voi myös erilaisia oireita, kuten käden ajoittaista puutumista, pistelyä ja epämääräistä kiputuntemusta.

Tavallisimpia vaivan laukaisevia tekijöitä on huonossa asennossa nukuttu yö, virheliike, liikarasitus, paikallaan pysyvät pitkään jatkuvat asennot jne. Vaivan varsinainen syy on kaularangan nivelien, niska-hartia-alueen lihaksien ja alueen sidekudoksen toimintahäiriöt, joiden yksilöllisestä yhdistelmästä muodostuvat erilaiset oireet. Kaularankaperäinen päänsärky voi esiintyä myös migreenin ja jännityspäänsäryn kanssa, jolloin ne voivat vuorotella tai esiintyä samaan aikaan. Kaularankaperäinen päänsärky on tavallisin päänsärkytyypeistä. Manuaalisella terapialla (=käsillä tehtävällä) hoidolla on kaularankaperäisessä päänsäryssä myös vahvin näyttö erilaisista lääke- ja muista hoitomuodoista.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!