Leukanivelistä ja -lihaksista johtuva kipu

Leukanivelet ja sitä ympäröivät purentalihakset voivat tuottaa erilaisia kasvokipuja, päänsärkyjä sekä niska-hartia-alueen vaivoja. Leukanivel on kehon ylin nivel, jossa on nivelkapseli. Nivelkapseli on tyypillinen osa nivelilille, jotka mahdollistavat liikettä.Leukanivel toimii yhteistyössä läheisimmin yläniskan nivelien ja lihaksien kanssa.

Leukanivel ja sitä ympäröivät lihakset hermottuvat aivohermo numero viidestä, josta johtuen leukanivelen hoitaminen erityisesti päänsärky tapauksissa on aina huomionarvoista. Aivohermo numero viiden tumake säätelee koko pään alueen kipuaistimusta. Myös huimaus- oireiden syyn etsinnässä on tavallista, että leukanivel näyttelee jonkinlaista roolia, koska leukanivel yhdessä niskalihaksien kanssa vaikuttaa pään asentoon, joka edelleen vaikuttaa tasapainoon.

Leukanivelien toimintahäiriöt voivat hoitamattomana osaltaan vaikuttaa pään ja niska-hartia-alueen vaivojen kroonistumiseen. Leukanivelet ja sen lihaksen toimintahäiriöissä oireet ovat yleensä aluksi toispuoleisia, jotka kroonistuessaan muuttuvat olemaan enemmän kummallakin puolella. Kivun lisäksi oireina voi esiintyä leukanivelääniä, hampaiden yöllistä narskuttamista (=bruksismia), pään virheasentoja, leukanivelten tai puremalihasten väsyneisyyttä ja suun rajoittunutta avautumista.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!