Juoksijan polvi (Patello-femoraalinen oireyhtymä)

Juoksijan polvi tunnetaan myös viralliselta nimeltään patello-femoraalisena oireyhtymänä tai kipusyndroomana. Nimeä käytetään tavallisesti yleisnimityksenä polven etuosan kivulle. Tila on tavallisin urheilijoiden polvivaiva. Juoksijoiden lisäksi tila on yleinen koripalloilijoilla, pyöräilijöillä ja nuorilla urheilijoilla.

Ihmiset kuvaavat oireita tavallisimmin kipuna ja epämukavuuden tunteena polvilumpion alla. Oireet pahentuvat yleensä rasituksessa, kuten juostessa, portaita kävellessä ja hyppäämisessä. Oireet johtuvat tavallisimmin erilaisista polvilumpion rakenteellisista tekijöistä ja toimintahäiriöstä. Jatkuva ylirasitus saa aikaan myös kulumamuutoksia, jotka edelleen altistavat oireiluun rasituksessa. Kulumamuutokset voivat myös altistaa polven epävakaudelle, koska polvilumpio on yksi polvinivelen tärkeimmistä tukijoista.

Erilaiset lantion ja alaraajan toiminnalliset häiriöt, kuten etureisien lihasepätasapaino ja erilaiset virheasennot, kuten pihtipolvisuus voivat altistaa tilan syntyyn.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!