Polven virheasento: pihtipolvi, länkisääri ja yliojentuva polvi

Polvien virheasento näkyy polvien kääntymisenä sisään (pihtipolvisuus) tai ulospäin (länkisäärisyys) tai sitten niiden yliojentumisena taaksepäin yli normaalin viiden asteen liikeradan. Selvimmin polvien virheasennot näkyvät seisoma-asennossa ja kävelyssä.

Polvinivel on tärkeä osa alaraajan liikeketjua, jossa nivelet ja lihakset toimivat yhteistyössä. Tästä johtuen erilaiset virheasennot altistavat sekä loukkaantumisille, ennenaikaiselle kulumalle ja erilaisille vaivoille. Tyypillisesti virheasennon suuntaan meillä on samalla puolelle taipumus kehittää lihasvenähdyksiä ja -revähdyksiä ja vastakkaiseen suuntaan erilaisia nivelkulumia.

Toiminnallisesti liikkeen epätaloudellisuus näkyy erilaisina kipuina, kireyksinä ja ennen aikaisena väsymisenä. On myös tavallista että liikeradat pikkuhiljaa rajoittuvat pehmytkudoksien pyrkiessä tukemaan virheasentoa mahdollisimman paljon.  Polvien virheasennot altistavat suoraan erilaisille lantio ja nilkan ja jalkaterän vaivoille. On myös hyvin tavallista että polvien kääntymisessä sisään altistavana tekijänä on ollut jalkaterän jalkaholvien mataloituminen. Edennyt polvien kulumamuutos näkyy tavallisesti polvien tulemisen ulospäin eli ns. länkisäärisyytenä.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!