Polvikipu

Polvinivel sijaitsee sääriluun ja reisiluun välissä. Polvinivel on muodostunut kolmesta erillisestä nivelestä, jotka mahdollistavat ojennus ja koukistusliikkeiden kanssa myös hieman kiertoliikettä. Niveltä tukevat nivelkapseli, polvilumpio ja vahvat sivu- ja ristinivelsiteet. Sääriluun pinnalla on lisäksi kaksi nivelkierukkaa jotka toimivat iskunvaimentimena, tasaavat kuormitusta ja varmistavat vakautta.

Ihmiset kuvaavat polvikipua ja -oireita hyvin moninaisesti. Kipu voi tuntua polvinivelen ja polvilumpion eri puolilla, tuntua syvällä polven sisällä ja / tai tuottaa säteilevää kipua polven ympäristöön ja alaspäin. Oireita voivat olla särky, kipu liikkeessä ja rasituksessa, epävakauden tunne, liikerajoitus, ylimääräiset äänet, turvotuksen tunne, aamujäykkyys, lukkoasentoon jääminen jne.

Polvikipua voivat aiheuttaa hyvin monenlaiset tekijät, kuten loukkaantumiset, lantion, etu- ja takareiden, nilkan ja jalkaterän erilaiset virheasennot ja toiminnan rajoitukset, iän tuoma kuluma, rasitus, synnynnäiset tekijät, reumasairaudet jne.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!