Hiiriranne ja hiirikäsi

Hiiriranteen ja -käden oireita kuvataan tavallisimmin erilaisina kipuina, pistelyinä, väsymisenä, puutumisena kyynärvarsien, ranteiden ja käsien alueella. Alussa oireita on mahdoton erottaa esim. alkavasta olkapäävaivasta, tennis- ja golfkyynärpäästä, rannekanavaoireyhtymästä ja TOS- syndroomasta.

Oireiden jatkumista ylläpitää tavallisimmin pitkäaikainen ja säännöllinen työskentely tietokoneella. Tutkimuksissa on todettu, että yli 30 tunnin työviikot tietokoneella lisäävät tilan jatkumisriskin yli kahdeksankertaiseksi. Lisäksi työmäärän lisäksi altistavia tekijöitä ovat työn vähäinen tauotus, korkea stressitaso, nivelten yliliikkuvuus, lihasepätasapaino, lihavuus, vähäinen liikunta, huono ryhti, hiiren malli ja sijoitus, työtuoli, valo-olosuhteet, näyttöpäätteen sijoitus ja työpöydän korkeus. Käytännössä kaikki, mikä lisää kuormitusta.

Hiiriranne tai -käsi eivät kuulu virallisesti määriteltyjen sairauksien joukkoon vaan kuvaavat päätetyöläisten hiiren käytöstä johtuvaa ylirasitustilaa. Tila on lisääntymässä tietokoneiden, kännyköiden ja tablettien käytön lisääntymisen myötä, joten voi hyvin olla että se pian lisätään virallisesti määriteltyjen sairauksien joukkoon.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!