Etureiden kipu ja jäykkyys

Etureiden lihakset muodostavat nelipäisen reisilihaksen, joka on polven pääasiallinen ojentaja ja eniten polvilumpion toimintaan ja polvinivelen tukevuuteen vaikuttava lihas. Lihaksen neljä osaa sulautuvat yhdeksi jänteeksi joka kiinnittyy polvilumpion yläosaan. Nelipäinen reisilihas on kehon isoin lihasryhmä. Tavallisimpia oireita etureiden lihasperäisissä oireissa ovat paikallinen kipu, särky ja alaspäin lähtevä heijastekipu. Oireet tavallisimmin pahenevat rasituksessa ja nopeissa liikkeissä.

Etureiden lihakset toimivat yhteistoiminnassa lonkan koukistajien, lantion, säärien ja jalkaterän lihaksien kanssa. Tästä johtuen on hyvin tavallista, että näiden alueiden vaivoissa etureidet ovat myös jäykät. Lihasjäykkyys tarkoittaa käytännössä lihaksien jatkuvaa supistustilaa, joka tekee etureidet normaalia heikommiksi ja herkemmin kipuileviksi, kramppaaviksi ja väsyviksi. Lihasjäykkyys ja -heikkous aiheuttavat muutoksia ryhdissä, kehon normaalissa toiminnassa sekä nivelien liikelaajuuksissa ja näin alentavat toimintakykyä, aiheuttavat oireita, altistavat loukkaantumisille ja uusille vaivoille.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!