ITB-syndrooma

Ihmiset kuvaavat ITB (=iliotibial band)- syndrooman oireita kipuna sivupakarassa, lonkan sivussa, sivureidessä ja / tai polven ulkosyrjällä. Kipu on tavallisimmin särkytyyppistä ja sivureisi voi tuntua hyvin aralta ja kiristävältä rasituksen aikana tai sen jälkeen. Yleensä syndrooma alkaa rasituksen lisäämisellä, kuten esimerkiksi juoksun aloittamisella kypsällä iällä. Juoksussa oireet pahenevat tavallisimmin jalan tullessa maahan. Edistyneessä vaiheessa pyöräily, kävely ja portaiden kävely ylös tai alas voivat tuottaa oireita.

Oireet johtuvat sivureiden leveän peitinkalvon(= lihaksia ympäröivä ja erottava tiivis sidekudoskalvo) lyhentymisestä. Lyhentyminen saa aikaan peitinkalvon hankautumista sivupolven luiseen rakenteeseen aikaansaaden alueen mekaanista ylirasitusta. Peitinkalvo kiinnittyy lantioon pakaralihaksien ja sivureiden yläosan lihaksien kautta. Tästä johtuen sekä lantion, pakaran, alaselän ja  polven vaivat altistavat ITB- syndrooman syntyyn ja toisin päin. On lisäksi hyvin tavallista että ITB- syndroomaan liittyy erilaisia ulkosäären ja jalkaterän oireita.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!