Takareiden kipu ja jäykkyys

Takareidet eli hamstring-lihakset ovat muodostuneet kolmesta päälihaksesta (m. biceps femoris, m. semitendinosis ja m. semimembranosus). Takareiden päätehtävä on koukistaa polvea ja ojentaa lantiota. Tavallisimpia oireita takareiden lihasperäisissä oireissa ovat paikallinen kipu, särky ja alaspäin lähtevä heijastekipu. Oireet tavallisimmin pahenevat eteentaivutuksessa ja nopeissa liikkeissä.

Takareiden lihakset toimivat yhteistoiminnassa alaselän, lantion, polvien ja pohkeiden kanssa. Tästä johtuen on hyvin tavallista, että näiden alueiden vaivoissa takareidet ovat myös jäykät. Lihasjäykkyys tarkoittaa käytännössä lihaksien jatkuvaa supistustilaa, joka tekee takareidet normaalia heikommiksi ja herkemmin kipuileviksi, kramppaaviksi ja väsyviksi.

Lihasjäykkyys ja -heikkous aiheuttavat muutoksia ryhdissä, kehon normaalissa toiminnassa sekä nivelien liikelaajuuksissa ja näin alentavat toimintakykyä, aiheuttavat oireita, altistavat loukkaantumisille ja uusille vaivoille. Harvinaisissa tapauksissa jäykät takareiden lihakset voivat ärsyttää iskias-hermoa. Tällöin oireet ovat samankaltaiset kuin iskias-kivussa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!