Selkärankareuma

Tavallisesti selkärankareuma alkaa 20-30 vuoden iässä. Miehillä sitä esiintyy noin kolme kertaa enemmän. Potilaat kuvaavat oireita tavallisesti pitempään jatkuneina ja vaihtelevina selkä- ja lantiokipua, joka voi säteillä pakaroihin ja takareisiin. Yökipu ja aamujäykkyys ovat myös tavallista. Liike yleensä auttaa oireisiin tilapäisesti.

Toiminnallisesti alaselkä, lantio ja rintakehä jäykistyvät ja menettävät normaalia liikettään. Edenneessä vaiheessa alaselkä voi menettää pysyvästi kaarevuutensa ja keskiselän kaari voi korostua. Sairaus voi myös vaikuttaa hengitykseen, ääreisniveliin, jänteisiin, silmiin ja sydämen toimintaan.

Selkärankareuman tarkkaa syytä ei tiedetä mutta perimä vaikuttaa vaikuttavan enemmän kuin elämän aikana tulleet tekijät sairauden puhkeamiseen.  Sairauden kulku menee hyvin yksilöllisesti ja tavallisimmin hyvät ja huonot jaksot vuorottelevat toisiaan. Vastaanotolla näkee, että selkärankareuman oireita voi tavallisimmin hoitaa käsillä tehtävillä tekniikoilla. Selkärankareumapotilailla esiintyy yleensä ns. reumaoireitten lisäksi korostuneita toiminnallisiä häiriöitä, jotkoa johtavat kipuun ja liikkeen hankaluuteen. Luonnollisesti reumaa tulehduksellisena sairautena ei voi parantaa, mutta osaa sen oireista voi todennäköisesti hoitaa.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!