Notkoselkä

Notkoselkä on yksi tavallisimmista selkärangan rakenteen variaatioista, jossa alaselän kaari tai useampi selän kaarista on korostunut sivultapäin katsottaessa.

Notkoselkä kohdistaa kuormitusta pois välilevyiltä, jotka toimivat selän nikamien välissä luonnollisina painon jakajina ja suodattajina. Kuormituksen epätaloudellisempi jakaantuminen altistaa välilevyjen, selän pikkunivelien, lihaksien ja muiden pehmytkudoksien yksipuoleiselle rasitukselle ja toimintahäiriöille.Alaselkä toimii saumattomassa yhteistyössä lantion kanssa, josta johtuen alaselän asento ja toiminta vaikuttavat suoraan lantion asentoon ja toisin päin.

Notkoselän syntyyn vaikuttavat erityisesti synnynnäiset rakenteelliset tekijät ja mm. lihasjäykkyys ja -epätasapaino, yliliikkuvuus, heikentynyt kehotietoisuus, alaraajan poikkeava rakenne ja niin edelleen.

Notkoselkä voi olla yksi mekaaninen tekijä, joka on vaikuttanut erilaisien oireiden ja vaivojen esiintymiseen, mutta on nykytiedon mukaan suurimmalla osalla esim. toistuvissa alaselkäkivuissa loppujen lopuksi varsin pieni osa syytä pitkäaikaisien vaivojen ja oireiden taustalla.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!