Pohjekipu ja pohjejäykkyys

Pohkeiden jäykkyys ja oireet ovat tavallisia, koska pohkeet ovat vahvasti mukana tavallisimmissa fyysisissä aktiviteeteissä, kuten kävelyssä, seisomisessa, hypyissä, juoksussa ja niin edelleen. Akilles-jänteen vaivat liittyvät suoraan pohjeoireisiin, koska ne kiinnittävät pohjelihakset kantapäähän. Pohkeen lihakset toimivat myös yhteistyössä alaselän, pakaroiden, takareisien, jalkapohjan kanssa, josta johtuen hyvin monenlaiset vaivat, oireet ja toiminnalliset vaivat voivat liittyä pohkeiden oireiluun.

Pohjekipu tuntuu yleisimmin kipuna, särkynä ja erilaisina säteilevinä oireina alaspäin. Kipu voi olla myös vaihtelevaa ja vaikeasti paikallistettavaa, jolloin se on tavallisimmin heijastekipua. Paikallinen, voimakas ja äkillinen lepokipu, turvotus, punoitus ja kuume voivat olla merkkejä paikallisesta verenkierron häiriöistä.

Pohkeessa on sekä pinnallisempia (m. gastrocnemius) että syvempiä (m. soleus) lihaksia. Pinnallisemmat lihakset aktivoituvat enemmän liikkeessä ja syvemmät erilaisissa seisoma-asennoissa. Pohjelihaksien tehtävä on ojentaa nilkkaa, sisäkiertää jalkaterää, osallistua kävelyyn ja seisoma-asennon eri osiin. Lihasjäykkyys ja -heikkous aiheuttavat muutoksia ryhdissä, kehon normaalissa toiminnassa, akillesjänteissä, jalkapohjan sidekudoskalvossa sekä nivelien liikelaajuuksissa ja näin alentavat toimintakykyä, aiheuttaa oireita ja altistavat loukkaantumisille sekä uusille vaivoille.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!