Säärikipu

Sääri jaetaan tavallisimmin etu- ja sivuosiin. Säären takaosa tunnetaan yleensä pohkeena. Ihmiset kuvaavat oireita tavallisesti paikallisina tai vaikeasti paikallistettavina säteilevinä oireina.

Paikalliset kivut ovat yleensä lihasperäisiä ja voivat johtua esimerkiksi ylirasituksesta, venähdyksistä tai erilaista jalkaterän, nilkan ja polven alueen vaivoista, joissa säären lihakset joutuvat kompensoimaan muiden rakenteiden toimintaa ja näin kipeytyvät.

Epämääräiset kivun, puutumisen ja pistelyn tuntemukset erityisesti ulkosäären alueella voivat olla merkki säteilevästä kivusta ylempää lantiosta tai alaselästä. Säteilevä kipu vaihtelevan on usein pakaralihasperäistä ja jatkuvana ja voimakkaana välilevyperäistä.

Etusäären kivut voivat liittyä ns. penikkatautiin (=säären lihasaitio-oireyhtymään), jossa tavallisimmin kireät pohjelihakset ja akillesjänne aiheuttavat etusäären kipeytymisen.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!