Ylävartalon venähdykset ja revähdykset

Pienet loukkaantumiset venähdyksien ja revähdyksien osalta kuuluvat elämäämme ja ovat hyvin yleisiä. Tavallisesti ihmiset kuvaavat niitä joko tiettyyn liikkeeseen, kuten raskaan esineen nostoon liittyväksi tai asentoihin, kuten huonon nukkuma-asentoon liittyväksi, jossa lopputulos on kipu. Kipu voi tuntua särkynä, jomotuksena tai terävänä kipuna. Yleensä se myös tekee tietyistä liikkeistä ja asennoista hankalia ja kivuliaita.

Revähdykset ja venähdykset tapahtuvat tavallisimmin lihaksessa tai jänteen ja luun välissä sijaitsevassa liitoskohdassa. Suuremmissa venähdyksissä ja revähdyksissä vammakohtaa ympäröivät lihakset supistuvat suojaspasmiin, joka alussa auttaa kohdan paranemisessa, mutta pitempään jatkuessa hidastaa sitä. Pienissä vammoissa suojaspasmia ei edes synny. Kehon luonnollinen kuluma aiheuttaa altistuksen revähdyksille, joka tarkoittaa sidekudoksen osittaista tai kokonaista irtoamista kiinnityskohdan luusta. Tyypillisimpiä revähdyksiä ylävartalon alueella ovat kiertäjäkalvosimen vaivat olkapään alueella.


Tarkka diagnoosi sekä yksilöllinen hoito ja kokonaisvaltainen kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireisiin ja syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Ensimmäisen hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 80 euroa.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon. Nettiajanvaraus alla olevan linkin kautta 24/7.


Vastaanotot kiropraktikko Jani Mikkonen maanantai-perjantai.
Lue lisää Jani Mikkonen
Puhelinajanvaraus 044-7067773

Vastaanotot kiropraktikko Emma Honkonen tiistai ja perjantai.
Lue lisää Emma Honkonen
Puhelinajanvaraus 041-5179092.

© Jani Mikkonen