Alaselkäkipu

Alaselkäkipu on tavallisin oire vastaanotolla. Ihmiset kuvaavat alaselän kipua hyvin moninaisesti: Se voi olla jatkuvaa, ajoittaista tai liittyä tiettyyn asentoon tai liikkeeseen. Se voi tuntua särkynä, tylppänä-, terävänä-,sähköiskumaisena- tai jäytävänäkipuna. Se voi olla vaikeasti / helposti paikallistettavaa, tuntua syvällä / pinnalla, olla lievää / voimakasta. Periaatteessa tavallisimpia muuttujia ovat sen jatkuminen ajallisesti, kivun sijainti, kivun tyyppi, kivun voimakkuus, muut kipuun liittyvät oireet ja sen vaikuttaminen päivittäiseen elämään.

Kipua määritellään nykypäivänä tavallisimmin Kansainvälisen kipuyhdistyksen määritelmällä, jossa ”kipu on epämiellyttävä sensorinen ja emotionaalinen kokemus, joka liittyy tapahtuneeseen tai mahdolliseen kudosvaurioon tai jota kuvataan kudosvaurion käsittein”. Huomioitavaa tässä määritelmässä on sen painottaminen kipua yksilöllisenä epämiellyttävänä kokemuksena, johon vaikuttavat sekä keho että mieli.

Alle kolme kuukautta jatkunut alaselkäkipu johtuu tavallisimmin erilaisista kehon tekijöistä, kuten nivelten toimintahäiriöistä, lihaksista, sidekudoksesta, välilevyistä jne. Pitempään jatkuneessa ja säännöllisin välein uusituvassa kivussa on tavallisimmin myös erilaisia psykologisia-, sosiaalisia- ja elintapatekijöitä mukana aiheuttamassa kivun jatkumisen. Alaselkäkipu on tavallisimmin parhaiten hoidettavissa, kun sitä hoidetaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.


Kysymyksiä & vastauksia / Questions & answers

Andrè
Hei,

Olen 21 vuotias mies ja mulla on ollut varmaan jo yli vuos alaselkä kipuja ja on käynyt lääkärille monta kertaa ja ne on tarkistanut jos mulla olis virtsakivet mutta ei ollut ja sit ne on vaan sanonut että olen tosi jumissa että mun pitäis mennä hierojalle ja on käynyt hierojalle ja ne on sanonut mulle että mun pitäis mennä lääkäri. mun kipu on sellainen että se tule aina mun treenin jälkeen kun mun selkää on vielä jäykemmin treenin jälkeen ja toi kipu tule aina niin yllätäin ja nopsa. tuntuu ku joku iske puukko mun ala selkää ja sit se säteile läpi mun vatsaa ja se tekee niin kipeitä että mulla on vaikeuksia saada ulos mun pissa sen jälkeen, ja toi kipu kestää koko päivä joskus kolme päivä ja sit ku se kipu menee pois mulla on ihan normaali oli. ajattelin kirjoittaa tänne ja toivottavasti sä voisit tietää mitä se vois olla.

T. Andrè Nilsson
Jani Mikkonen vastaa:
Hei Andre,

Pelkän kuvauksen perusteella on mahdoton tehdä diagnoosia / kertoa mitä se voisi olla. Pahoittelen.

Jos pääset vastaanotolle, niin voin haastattelun ja tutkimuksen jälkeen kertoa, vaikuttavatko oireesi mahdollisesti hoidettavalta vaivalta.

Lähetä uusi kysymys / Submit new question

Nimi tai nimimerkki / Name or pen name *

 

Sähköpostiosoite / E-mail:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista / Your e-mail address will not be not published
 

Kysymys tai palaute / Question or feedback

Ohjeet kysymiselle

Henkilökohtainen diagnoosi ja hoitosuunnitelma vaativat aina oman haastattelun ja tutkimuksen, joten voin vastata vain yleisiin kysymyksiin kyseessä olevan vaivan ja sairauden oireista ja hoidosta. Kysymykset on hyvä pitää lyhyinä ja selkeinä ja kysyä vain yhtä asiaa kerrallaan. Voit myös kommentoida, antaa palautetta ja rakentavaa kritiikkiä. Vastaan mahdollisuuksieni mukaan.

 
 

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Ajanvaraus Helsinki
http://selkakuntoutus.fi/varaa-aika/
tai 044 7067773

Uudelle asiakkaalle tietoa käytännön asioista