Erikoiskiropraktikko Jani Mikkonen

Lähestymistapani hoitoon

Lähestymistapani diagnoosin tekemiseen, hoitoon ja kuntoutukseen on kokonaisvaltainen, potilaslähtöinen ja toimintakyvyn edistämistä korostava. Korostan tutkimusnäyttöön pohjautuvaa ammatinharjoittamista, viimeaikaisinta tietotaitoa ja yksilöllistä paneutumista asiakkaan tilanteeseen. Käytän alani viimeaikaisinta teknologiaa diagnoosin ja hoidon tukena.

Parasta osaamisaluettani ovat

  • niskaperäinen- ja kiertohuimaus ja erilaiset muut tasapainon häiriötilat
  • pitkittynyt selkä-, niskahartia-, ja raajakipu
  • päänsäryt, kuten migreeni, jännityspäänsärky ja niskaperäinen päänsärky
  • hengityksen toiminnalliset häiriöt
  • tuki- ja liikuntaelinperäisen kivun ja toimintakyvyn hoito erilaisissa neurologisissa ja tulehduksellisissa sairauksissa, kuten Parkinsonin taudissa, servikaalisessa dystoniassa, MS-taudissa, selkärankareumassa jne.

Koulutus

Tein viisivuotisen kiropraktikko-yliopistotutkintoni Isossa-Britanniassa (University of Glamorgan), josta valmistuin vuonna 2007. Perustutkinnon jälkeen jatkokouluttautunut ja syventänyt tietotaitoani jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Olen erikoistunut kliiniseen neurologiaan (Carrick Institute of Graduate Studies, Yhdysvallat), josta minulla on DACNB (Diplomate of American Chiropractic Neurology Board)-tutkinto.

Olen tällä hetkellä Itä-Suomen Yliopiston kliinisen tutkimusohjelman tohtorikoulutettava. Teen jatko-opiskeluissani tutkimusta moniammattillisessa tutkimusryhmässä, jossa tutkimusaiheeni on keskushermoston säätelyjärjestelmät pitkittyneen kivun hoidossa.

Asiantuntijuus alallani

Olen toiminut lukuisissa erilaisissa moniammatillisissa asiantuntija- ja luottamustehtävissä. Olen ollut lukuisia kertoja asiantuntijana erilaisissa yhteyksissä, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Turun Sanomissa, Terveyskirjastossa, Hyvä Terveydessä ja Kotilääkärissä.

Olen kirjoittanut alastani yli viisikymmentä artikkelia ammatillisiin ja terveysaiheisiin julkaisuihin. Olen yksi moniammatillisen Ammattilaisen kipukirjan (VK-Kustannus, 2020) kirjoittajista. Kirjaan olen kirjoittanut luvut käsillä tehtävästä hoidosta, pitkittyneestä kivusta vamman jälkioireena ja hengitysharjoituksista kivun hoidossa. Ammatilaisen kipukirja käännetään Saksaksi maailmanlaajuisen kustantamo Elsevierin toimesta. Käännetty kirja on tarkoitus julkaista vuonna 2022.

Moniammatillinen yhteistyö

Kuulun Tuki- ja liikuntaelinliittoon, Kivuntutkimusyhdistykseen ja Kiropraktikkoliittoon. Toimin Kiropraktikkoliiton tutkimusvastaavana.Teen yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti erikoislääkäreiden, kollegoiden, fysioterapeuttien, psykologien ja hammaslääkäreiden kanssa. Potilaita tulee vastaanotolle ympäri Suomea.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon!

Jani Mikkonen D.C., B.Sc. (Hons), DACNB
kiropraktikko, erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen.
Jatko-opiskelija Itä-Suomen Yliopisto.