Kiropraktikko Jani Mikkonen

Lähestymistapani hoitoon

Hoidon tarkoituksena on vähentää oireita, edistää aktiivisuutta ja parantaa lepoa. Korostan lähestymistavassani hoitoon tutkimusnäyttöön pohjautuvaa ammatinharjoittamista, viimeaikaisinta tietotaitoa ja yksilöllistä paneutumista asiakkaan tilanteeseen.

Parasta osaamisaluettani ovat

  • huimaus, huteruus ja epätasapaino
  • pitkittynyt kipu
  • pitkittyneet päänsäryt
  • hengityksen toiminnalliset häiriöt
  • neurologinen kuntoutus erilaisissa neurologisissa tiloissa, kuten lievissä aivovammoissa (aivotärähdyksissä), piiskaniskuonnettomuuksissa, servikaalisessa dystoniassa, MS-taudissa jne.

Koulutus

Tein viisivuotisen kiropraktikko-yliopistotutkintoni Isossa-Britanniassa (University of Glamorgan), josta valmistuin vuonna 2007. Perustutkinnon jälkeen jatkokouluttautunut ja syventänyt tietotaitoani jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Olen erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen, josta minulla on DACNB (Diplomate of American Chiropractic Neurology Board) tutkinto.

Olen tällä hetkellä Itä-Suomen Yliopiston Kliinisen lääketieteen tutkimusohjelman tohtorikoulutettava. Teen jatko-opiskeluissani tutkimusta moniammattillisessa ja kansainvälisessä tutkimusryhmässä, jossa päätutkimusaiheeni on kivun vaikutus tasapainoon ja huimaukseen. Väitöskirjani kolme osatyötä on julkaistu laadukkaissa tieteellisissä julkaisuissa (The Spine Journal, BMC Neurology ja The Journal of Clinical Medicine). Väitöstilaisuus olisi tarkoitus järjestää syksyllä 2022. Jatkotutkimuksen tekemiseen sain merkittävän kolmen vuoden apurahan ECCRE:ltä (European Centre for Chiropractic Research Excellence) 2021, jonka tiedonkeräys on parhaillaan käynnissä. Toimin vertaisarvioijana kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa.

Asiantuntijuus alallani

Olen toiminut lukuisissa erilaisissa moniammatillisissa asiantuntija- ja luottamustehtävissä. Olen ollut lukuisia kertoja asiantuntijana erilaisissa yhteyksissä, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Turun Sanomissa, Hyvä Terveydessä ja Kotilääkärissä.

Olen kirjoittanut alastani yli seitsemänkymmentä artikkelia ammatillisiin ja terveysaiheisiin julkaisuihin. Olen yksi moniammatillisen Ammattilaisen kipukirjan (VK-Kustannus, 2020) kirjoittajista. Kirjaan olen kirjoittanut luvut käsillä tehtävästä hoidosta, pitkittyneestä kivusta aivotärähdyksen ja piiskaniskuvamman jälkioireena ja hengitysharjoituksista kivun hoidossa.

Olen Euroopan Kiropraktikkoliiton neurologian johtokunnassa. Kuulun Tuki- ja liikuntaelinliittoon ja Kivuntutkimusyhdistykseen. Teen yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti erikoislääkäreiden, kollegoiden, fysioterapeuttien, psykologien ja hammaslääkäreiden kanssa. Potilaita tulee vastaanotolle ympäri Suomea.

Vapaa-ajalla vietän perhe-elämää, liikun, kuvataiteilen ja matkustelen.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon!

Jani Mikkonen D.C., B.Sc. (Hons), DACNB
kiropraktikko, erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen.
Jatko-opiskelija Itä-Suomen Yliopisto.