Kiropraktikko Jani Mikkonen

Lähestymistapani hoitoon

Lähestymistapani diagnoosin tekemiseen, hoitoon ja kuntoutukseen on kokonaisvaltainen, potilaslähtöinen ja toimintakyvyn edistämistä korostava. Korostan tutkimusnäyttöön pohjautuvaa ammatinharjoittamista, viimeaikaisinta tietotaitoa ja yksilöllistä paneutumista asiakkaan tilanteeseen.

Parasta osaamisaluettani ovat

  • niskaperäinen- ja kiertohuimaus ja erilaiset muut tasapainon häiriötilat
  • pitkittynyt selkä-, niskahartia-, ja raajakipu
  • päänsäryt, kuten migreeni, jännityspäänsärky ja niskaperäinen päänsärky
  • hengityksen toiminnalliset häiriöt
  • tuki- ja liikuntaelinperäisen kivun ja toimintakyvyn hoito erilaisissa neurologisissa ja tulehduksellisissa sairauksissa, kuten Parkinsonin taudissa, servikaalisessa dystoniassa, MS-taudissa, selkärankareumassa jne.

Koulutus

Tein viisivuotisen kiropraktikko-yliopistotutkintoni Isossa-Britanniassa (University of Glamorgan), josta valmistuin vuonna 2007. Perustutkinnon jälkeen jatkokouluttautunut ja syventänyt tietotaitoani jatkuvasti sekä kotimaassa että ulkomailla. Olen erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen, josta minulla on DACNB (Diplomate of American Chiropractic Neurology Board) tutkinto.

Olen tällä hetkellä Itä-Suomen Yliopiston Kliinisen lääketieteen tutkimusohjelman tohtorikoulutettava. Teen jatko-opiskeluissani tutkimusta moniammattillisessa tutkimusryhmässä, jossa päätutkimusaiheeni on kivun vaikutus tasapainoon ja huimaukseen. Väitöskirjan kaksi ensimmäistö osatyötä on julkaistu laadukkaissa tieteellisissä julkaisuissa 2021 (BMC Neurology ja The Journal of Clinical Medicine). Tutkimuksen tekemiseen sain merkittävän kolmen vuoden apurahan ECCRE:ltä (European Centre for Chiropractic Research Excellence) 2021.

Asiantuntijuus alallani

Olen toiminut lukuisissa erilaisissa moniammatillisissa asiantuntija- ja luottamustehtävissä. Olen ollut lukuisia kertoja asiantuntijana erilaisissa yhteyksissä, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä, Turun Sanomissa,  Hyvä Terveydessä ja Kotilääkärissä.

Olen kirjoittanut alastani yli viisikymmentä artikkelia ammatillisiin ja terveysaiheisiin julkaisuihin. Olen yksi moniammatillisen Ammattilaisen kipukirjan (VK-Kustannus, 2020) kirjoittajista. Kirjaan olen kirjoittanut luvut käsillä tehtävästä hoidosta, pitkittyneestä kivusta aivotärähdyksen ja piiskaniskuvamman jälkioireena ja hengitysharjoituksista kivun hoidossa. Ammattilaisen kipukirja käännetään Saksaksi maailmanlaajuisen kustantamo Elsevierin toimesta. Käännetty kirja on tarkoitus julkaista vuonna 2022.

Moniammatillinen yhteistyö

Kuulun Tuki- ja liikuntaelinliittoon ja Kivuntutkimusyhdistykseen. Teen yhteistyötä kansallisesti ja kansainvälisesti erikoislääkäreiden, kollegoiden, fysioterapeuttien, psykologien ja hammaslääkäreiden kanssa. Potilaita tulee vastaanotolle ympäri Suomea.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon!

Jani Mikkonen D.C., B.Sc. (Hons), DACNB
kiropraktikko, erikoistunut neurologiseen kuntoutukseen.
Jatko-opiskelija Itä-Suomen Yliopisto.