Ajanvaraus / Appointment booking

Jani Mikkonen

2. Valitse päivä, jonka jälkeen voit katsoa vapaita aikoja /
Choose suitable date and then time:

4. Täytä henkilötiedot / Fill in personal details:

Varmista, että valitsit ajan ja täytit kaikki kentät, kiitos!

Varaamalla ajan hyväksyt samalla tietosuojakäytäntömme sekä peruutusehdot

odota...

Kiitos ajanvarauksesta /
Thank you for your appointment booking

Aikasi kiropraktikolle on nyt varattu. Ajanvarauksiin liityvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä suoraan vastaanotolle 044 7067773.

Uusi asiakas: voisitko ystävällisesti lähettää nykytilaan ja terveyshistoriaan liiittyvät tiedot ennen ensimmäistä vastaanottokäyntiä täyttämällä kyselylomakkeen.

Helpoiten sisäpihan vastaanotolle pääset porttikoodilla #9898 ja rapun koodilla 9898. Koodillisten ovien jälkeen rapussa kulje hissien ohi rappusia ylös sisäpihalle (sisäpihalle johtavat ovet eivät ole lukossa), jossa vastaanotto näkyy vastakkaisella puolella. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös ovisummeria.

Katso tästä tarkemmat ohjeet vastaanoton sijainnista ja sisäänkäynnistä. Jos linkkki ei näy kunnolla kopioi ja liitä osoite selaimesi osoiteriville: https://selkakuntoutus.fi/uudelle-asiakkaalle/#helsinki

Katso tästä video kuinka saapua Mikonkatu 11 vastaanotolle

Liikuntarajoitteisille raputon sisäänkäynti on mahdollista Vuorikatu 4:n kautta. Porttikoodi on sama kuin Mikonkadun portissa. Portista tullaan pitkää alasmenevää luiskaa pitkin Mikonkadun sisäpihalle, jossa vastaanotto on katutasossa oikealla.

Jos teillä on kuumetta, yskää tai tunnette olonne muuten sairaaksi, pyydämme teitä ystävällisesti muuttamaan varauksen ajankohtaa eteenpäin.

Ajan vaihdossa tai peruutuksessa lähetä viesti joko tekstiviestinä 044 7067773 tai sähköpostilla jani@selkakuntoutus.fi. Muistathan siirtää tai peruuttaa aikasi 24h ennen aikaa. Liian myöhään peruutetuista ajoista veloitetaan normaali hoitomaksu.

In English:

Your chiropractic appointment is now booked.

See instructions to get to Mikonkatu 11, 00100 Helsinki

Watch video instruction how to get to Mikonkatu 11

Please, use code #9898 at the gate and then code 9898 at the inner door. Step about fifteen steps up and go to the inner yard via the door where you will see the clinic in front of you. There is a waiting area when you arrive.

In case of cancellation or changing time, please, text 044 7067773 or email jani@selkakuntoutus.fi
Cancellations and changes apply without full fee 24 hours before appointment time.

Welcome.

-------------------

Mitä ensimmäisellä vastaanottokerralla tapahtuu?

Haastattelu

Alkuhaastattelun avulla selvitetään oireiden syytä. Haastattelussa selvitetään työ- ja terveyshistoriaa, vaivan alkuperää, oireita ja esiintymistä sekä terveydentilaan vaikuttavia muita tekijöitä, kuten elintapoja, ympäristötekijöitä ja terveyshistoriaa.

Tutkimuksessa keskitytään henkilön yksilöllisen toimintakyvyn arviointiin, jossa katsomme tapauskohtaisesti hermoston ja tuki- ja liikuntaelinten toimintaa. Haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehdään erotusdiagnoosi ja hoitosuunnitelma.
Miten hoitosuunnitelma ja -vaiheet etenevät?

Hoitosuunnitelma käydään läpi ennen ensimmäistä hoitoa. Se sisältää diagnoosin, hoidon tavoitteiden määrittämisen ja suunnitelman oireiden hoidon aloittamiseksi. Kokonaishoitoaika ja -määrä riippuvat yksilöllisistä tekijöistä, kuten yleisterveydestä, vaivan alkuperästä, vakavuudesta ja jatkuneesta kestosta. Hoito pidempiaikaisissa tiloissa alkaa tavallisimmin oireiden hoitamisella 2 kertaa viikossa 2-3 viikon ajan, jonka jälkeen arvioidaan hoitovasteen pohjalta jatkohoitoa. Lyhytaikaisissa tiloissa voi riittää 1-2 viikon hoito, jossa on noin 2-4 hoitokertaa. En kannata ennakkoon suunniteltuja hoitosarjoja, koska kaikki hoitoprosessit etenevät ykilöllisesti. Tarkoitukseni on vähentää soireita, lisätä toimintakykyäsi ja tilanteen ollessa vakaa ja selvästi parempi nähdä enemmän tarvittaessa kuin säännöllisesti edelleen.

1)  Oireiden hoito

Tavoitteena on vähentää oireita mahdollisimman nopeasti. Oireiden hoidossa käytetään tavallisimmin käsillä tehtävää hoitoa, akupunktiota, sidekudostekniikoita, erilaisia kiropraktisia apuvälineitä ja mahdollisia hoitoa tukevia täsmäharjoitteita. Tässä vaiheessa pyritään myös omatoimisen aktiivisuuden lisäämiseen liikunnassa ja ajoittain suositellaan erityisiä elintapamuutoksia vähentämään oireiden vaihtelua.

2) Toimintakyvyn edistäminen

Tavoitteena on parantaa toimintakykyä harjoitteilla ja terveellisen elämäntyylin tukemisella. Oireiden vähennyttyä voimme keskittyä  parantamaan yksilöllisen tarpeen mukaan mm. keskushermoston toimintaa, ryhtiä, tasapainoa, lihastasapainoa, syvien lihaksien aktivoitumista, hengitystä ja koordinaatiota. Katsomme tarvittaessa myös yksilöllisiä elintapatekijöitä, kuten liikunta- ja ravintotottumuksia, stressitekijöitä sekä työ- ja vapaa-ajan ergonomiaa. Toimintakyvyn parantuminen ehkäisee kaikkein parhaiten oireiden vaihtelua ja palautumista ja luo potilaalle laajemmat mahdollisuudet olla, elää ja harrastaa.

Hoito

Ensimmäinen käynti sisältää tavallisimmin ensimmäisen hoidon, jos riittävä tutkimus on saatu tehtyä tarvittavassa laajuudessa ja vasta-aiheita hoidolle ei ole. Akuuttivaiheessa keskitytään diagnoosin mukaiseen hoitoon. Hoidon mahdollisista riskitekijöistä kerrotaan aina erikseen ennen hoitoa. Yleisesti hoito on hyvin turvallista ja sen ei pitäisi tuntua epämiellyttävältä. Hoito sopii kaikenikäisille.