Kiropraktikko Helsinki kokemuksia vastaanotolla
Vastaanoton tarkoitus
Hoidon tarkoituksena on vähentää oireitasi, parantaa toimintakykyäsi ja lisätä omaa panostasi oireiden uusiutumisen ennaltaehkäisyssä.
Tavallisimpia syitä tulla vastaanotolla
- Niskaperäinen- ja kiertohuimaus ja erilaiset muut tasapainon häiriötilat.
- Pitkittynyt selkä-, niskahartia-, ja raajakipu, kuten olkapää-, kyynärpää-, ranne-, lonkka-, polvi-, nilkka-, tai jalkapohjakipu.
- Päänsäryt, kuten migreeni, jännityspäänsärky ja niskaperäinen päänsärky.
- Hengityksen toiminnalliset häiriöt, kuten hengen ahdistus, hengityksen pinnallisuus ja hengityksen vaikeuden tunne.
- Tuki- ja liikuntaelinperäisen kivun ja toimintakyvyn hoito erilaisissa neurologisissa ja tulehduksellisissa sairauksissa, kuten Parkinsonin taudissa, servikaalisessa dystoniassa, MS-taudissa, selkärankareumassa, nivelreumassa.
Ensimmäinen vastaanottokerta
Haastattelu
Alkuhaastattelun avulla selvitetään oireiden syytä. Haastattelussa selvitetään työ- ja terveyshistoriaa, vaivan alkuperää, oireita ja sen esiintymistä sekä terveydentilaan vaikuttavia muita tekijöitä, kuten elintapoja, ympäristötekijöitä ja terveyshistoriaa.
Tutkimus
Tutkimuksessa keskitytään henkilön yksilöllisen toimintakyvyn arviointiin, jossa katsomme tapauskohtaisesti hermoston ja tuki- ja liikuntaelinten toimintaa. Haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehdään erotusdiagnoosi ja hoitosuunnitelma.
Miten hoito etenee?
Hoitosuunnitelma käydään läpi ennen ensimmäistä hoitoa. Se sisältää syyn selvityksen, hoidon tavoitteiden määrittämisen ja suunnitelman oireiden hoidon aloittamiseksi. Hoidon kokonaishoitoaika ja -määrä riippuvat yksilöllisistä tekijöistä, kuten yleisterveydestä, vaivan alkuperästä, vakavuudesta ja jatkuneesta kestosta. Hoito pidempiaikaisissa tiloissa alkaa tavallisimmin oireiden hoitamisella 2 kertaa viikossa 2-3 viikon ajan, jonka jälkeen arvioidaan hoitovasteen pohjalta jatkohoitoa. Lyhytaikaisissa tiloissa voi riittää 1-2 viikon hoito, jossa on noin 2-4 hoitokertaa.
Ensimmäinen käynti sisältää tavallisimmin ensimmäisen hoidon, jos riittävä tutkimus on saatu tehtyä tarvittavassa laajuudessa ja vasta-aiheita hoidolle ei ole. Yleisesti hoito sopii kaikenikäisille, on turvallista ja sen ei pitäisi tuntua epämiellyttävältä. Hoidon tarkoitus on vähentää oireita ja lisätä mahdollisuutta omatoimisiin harjoituksiin, joilla toimintakykyä voi edelleen parantaa.
Katsomme toimintakyvyn parantamisessa yksilöllisen tarpeen mukaan mm. keskushermoston toimintaa, ryhtiä, tasapainoa, lihastasapainoa, syvien lihaksien aktivoitumista, hengitystä ja koordinaatiota, liikunta- ja ravintotottumuksia, stressitekijöitä sekä työ- ja vapaa-ajan ergonomiaa. Toimintakyvyn parantuminen ehkäisee kaikkein parhaiten oireiden vaihtelua ja palautumista ja luo potilaalle laajemmat mahdollisuudet olla, elää ja harrastaa. Tilanteen ollessa hyvä ja vakaa näemme tarvittaessa.