Häntäluukipu

Häntäluu sijaitsee selkärangan tyvessä. On tavallista, että häntäluun olemassaolo tiedostetaan kunnolla vasta sen kipuillessa. Kipu on aluksi usein enemmän häiritsevää särkyä kuin toimintakykyä rajoittavaa kipua. Kipu voi jatkuessaan muodostua erittäin häiritseväksi myös toimintakyvyn kannalta, kuten istumisessa.

Häntäluukipu voi alkaa ilman selvää syytä tai erilaisissa onnettomuuksissa, jossa häntäluuhun kohdistuu iskuja. Myös aluetta rasittavat urheilulajit kuten soutu ja pyöräily voivat laukaista oireet. Häntäluukipu on viisi kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä, johtuen alueen erilaisesta rakenteesta ja alatiesynnytyksen aiheuttamista komplikaatioista. Häntäluun alueen oireet voivat johtua myös kokonaan tai osittain lantionpohjan lihaksien tai lantion alueen muista toimintahäiriöistä, kuten SI-nivelistä.

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon.

Ajanvaraus Helsinki, Mikonkatu.


tai 044 7067773

Tietoa käytännöistä uudelle asiakkaalle

Tarjoan vielä alkuvuonna 2020 ajan Ilmaisia tutkimusvastaanottokäyntejä. Lue lisää!