Säteilevä kipu ja heijastekipu yläkehossa

Ihmiset kuvaavat tavallisesti säteilevää (=heijaste) tuntemuksia sanoilla, että esimerkiksi kyynärvarressa ja kädessä tuntuu epätavallista puutumista, pistelyä ja kipu, joka ei voi paikantaa yhtä helposti lihaskivun tavoin yhteen pistemäiseen paikkaan.

Säteilevä kipu myös muuttaa muotoaan jatkuvasti ja tuottaa erilaisten oireiden lisäksi epämääräistä paineen tunnetta. Säteilevää kipua voi esiintyä koko kehon alueella ja tavanomaisesti yläkehon alueella säteilevä kipu tuottaa heijastetta lapaluista alas yläraajaan, olkapäistä alas yläraajaan, niska-hartia-alueelta olkapäihinin, yläraajoihin tai päähän ja keskiselästä vaivakohdan ympäristöön.

Vastaanotolla yleisin virhekäsitys on säteilevän kivun ja muiden oireiden johtuminen hermon puristustilasta. Näin voi olla, mutta ääreishermon pinnetilat muodostavat vain pienen osan kaikista säteilevistä oireista yläkehon alueella. Säteilevä oire voi johtua mistä tahansa selän rakenteesta, kuten nivelestä, lihaksesta, sidekudoksesta tai nivelkapselista jne.

Myös sisäelimet voivat tuottaa heijastekipua, joka tuntuu tuki- ja liikuntaelinperäisestä poiketen tavallisesti jatkuvana, voimakkaana ja tarkasti tietylle alueelle rajautuneena. Sisäelinperäinen kipu on myös kohtuullisen harvinainen.


Tarkka diagnoosi sekä yksilöllinen hoito ja kokonaisvaltainen kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen oireisiin ja syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon. Ensimmäisen hoitokerta kestää 40 minuuttia ja maksaa 80 euroa.

Tervetuloa asiantuntevaan hoitoon. Nettiajanvaraus alla olevan linkin kautta 24/7.


Vastaanotot kiropraktikko Jani Mikkonen maanantai-perjantai.
Lue lisää Jani Mikkonen
Puhelinajanvaraus 044-7067773

Vastaanotot kiropraktikko Emma Honkonen tiistai ja perjantai.
Lue lisää Emma Honkonen
Puhelinajanvaraus 041-5179092.

© Jani Mikkonen