Selkäkuntoutus kiropraktiikka
 
Etusivu
Kiropraktiikka
Kiropraktinen hoito
Kiropraktikon vastaanotolla
Kuntoutus
Yhteydenotot ja ilmoittautumiset
Kotihoito-ohjeet
Uudelle asiakkaalle
Julkaisuja
Linkit
In English

Varaa aika

Lisätietoja

Malmin Terveystalo
Espoon Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Järvenpään Aava Lääkärikeskus

Jani Mikkonen DC, BSc(Hons)
0400-467324
jani (at) selkakuntoutus.fi
kiropraktikko

 

SI- nivelen toimintahäiriö

SI- nivelen toimintahäiriö on yksi yleisimmistä vaivoista vastaanotolla. Ihmiset kuvaavat SI- nivelen toimintahäiriön ja virheasennon oireita hyvin moninaisesti. Tavallisin oire on paikallinen kipu alaselän ja pakaroiden alueella. Säteilytyyppistä kipua voi esiintyä nivusien ja takareisien alueella. Oireisiin voi liittyä tunne kivusta selkää taivutettaessa ja tunne siitä että jokin ottaa vastaan. SI- nivelen toimintahäiriö voi tuntua myös ylösnoustessa esim. tuolilta tai autosta. Erityisesti liikkeen aloitus ja/ tai viimeiset sentit voivat tuottaa kipua. Oireisiin voi liittyä lisäksi tunne lantion kiertymisestä ja siitä että esim. seisoma-asennossa jalkaterät eivät ole tasaisesti maassa. Myös osa ihmisistä kertoo liikkeen olevan jotenkin toispuoleinen osaamatta kuvata sitä sen tarkemmin. Tämä virheasento voi näkyä lanton kiertymisenä ja / tai toisen puolen nousemisena korkeammalle. SI- nivelen toiminta ja asento vaikuttavat suoraan alaselän, lonkan sekä alaraajan toimintaan. Tämä tapahtuu luonnollisesti myös toisin päin, joten on tavallista että pääasiallisesti muiden alueiden vaivoissa SI- nivel kompensoi puuttuvaa tukea ja liikettä, jolloin se on altis toimintahäiriöille ja virheasennoille.

SI- nivel sijaitsee selän ristiluun ja lantion suoliluun välissä, josta tulee sen suomenkielinen nimi ristiluu-suoliluu nivel. Tavallisimmin käytetty SI- nivel tulee englanninkielen sanoista sacroiliac joint (sacrum= ristinivel & ilium=suoliluunivel). SI- nivelestä on ollut paljon myyttejä vuosien saatossa, esimerkiksi nivelen liikkeestä on ollut paljon keskustelua ja eriäviä mielipiteitä historian aikana. Nykytutkimus on osoittanut, että nivelen liikelaajuus vaihtelee yksilöllisesti ja on tavallisimmin muutamia asteita kiertoa ja muutamia millimetrejä liukumaa. Virheasennoista käytetään välillä termiä dislokaatio

Erilaisien vaivojen ja oireiden syyt ja esiintyminen ovat aina yksilöllisiä. Tästä johtuen tutkimus, hoito ja hoito-ohjeet tehdään jokaiselle asiakkaalle hänen yksilöllisen tilansa mukaan. Tarkka tutkimus, yksilöllinen hoito ja hoito-ohjeet tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Syihin vaikuttaminen toimii oireiden hoidon lisäksi pitemmällä aikavälillä ehkäisten vaivan uusiutumista. Vastaan mielelläni kysymyksiin vaivastasi, vaikkakin syyn määritys ja hoitosuunnitelma vaativat aina henkilökohtaisen haastattelun ja tutkimuksen.

Valitse alue, jossa vaivasi ilmenee:

Yhteystiedot

Espooseen:
Tapiolan Aava Lääkärikeskus
Länsituulentie 1 A, 2 krs. 02100 Espoo
Vastaanotto tiistai aamupäivisin ja torstai iltaisin.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Järvenpään Aava Lääkärikeskus
Myllytie 1 A, 04400 Järvenpää
Vastaanotto maanantai, keskiviikkona ja perjantai.
Ajanvaraus numerosta 010 3803838 /24 h.
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

Helsingin Malmille:
Malmin Terveystalo
Malmin kauppatie 18, 00700 Helsinki
Vastaanotto maanantai iltapäivä, keskiviikko iltapäivä ja torstai aamupäivä.
Ajanvaraus numerosta 030 6000
Nettiajanvaraus tästä
Tarkempi sijainti ja ajo-ohjeet >

© Jani Mikkonen 2011
Kiropraktikko (TEO)

Copyrighted material.