Jännityspäänsärky

Jännityspäänsärky tunnetaan myös tensiopäänsärky nimellä. Kipu ja jännitys esiintyvät yleensä takaraivon alueella tasaisesti kummallakin puolella. Lihasjännitys voi tuntua muodostavan puristavan pannan pään tai yläniskan alueelle. Kipu tuntuu tavallisimmin jomottavalta säryltä.

Oireet yleensä pahenevat rasituksen jälkeen, josta johtuen tavallisimmin aamulla herätessä oireet tuntuvat yleisimmin vähemmän. Jännityspäänsärkypotilaille vaikeimpia ovat yleensä staattiset pitkään jatkuvat paikallaan pysyvät asennot, kuten istuminen. Jännityspäänsäryn syntyyn vaikuttavat tavallisimmin yksipuoleinen rasitus, korkea stressitaso ja vähäinen liikunta.

Muina oireina voi esiintyä niska-hartiajännitystä, huimausta, korvien huminaa ja kasvojen ja käsien puutumista.


Kysymyksiä & vastauksia / Questions & answers

Tällä sivulla ei ole vielä yhtään kysymystä.

Lähetä uusi kysymys / Submit new question

Nimi tai nimimerkki / Name or pen name *

 

Sähköpostiosoite / E-mail:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista / Your e-mail address will not be not published
 

Kysymys tai palaute / Question or feedback

Ohjeet kysymiselle

Henkilökohtainen diagnoosi ja hoitosuunnitelma vaativat aina oman haastattelun ja tutkimuksen, joten voin vastata vain yleisiin kysymyksiin kyseessä olevan vaivan ja sairauden oireista ja hoidosta. Kysymykset on hyvä pitää lyhyinä ja selkeinä ja kysyä vain yhtä asiaa kerrallaan. Voit myös kommentoida, antaa palautetta ja rakentavaa kritiikkiä. Vastaan mahdollisuuksieni mukaan.

 
 

Tarkka diagnoosi, yksilöllinen hoito ja kuntoutus tekevät mahdolliseksi vaikuttaa hyvin monenlaisien tuki- ja liikuntaelinvaivojen syihin. Ensimmäinen hoitokerta sisältää haastattelun ja tutkimuksen pohjalta tehtävän diagnoosin, hoitosuunnitelman ja ensimmäisen hoidon.

Ajanvaraus Helsinki
http://selkakuntoutus.fi/varaa-aika/
tai 044 7067773

Uudelle asiakkaalle tietoa käytännön asioista